Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

Επεισόδια και καταστροφές στην Αθήνα αλλά... ούτε μια προσαγωγή!



Φονικά πυροτεχνήματα με δραστικό βεληνεκές έως και 50 μέτρα εκτόξευαν κατά ριπάς, σε ευθεία βολή, οι ομάδες αντιεξουσιαστών προς τις αστυνομικές δυνάμεις...

Φονικά πυροτεχνήματα με δραστικό βεληνεκές έως και 50 μέτρα εκτόξευαν κατά ριπάς, σε ευθεία βολή, οι ομάδες αντιεξουσιαστών προς τις αστυνομικές δυνάμεις. Για σοβαρό κίνδυνο ζωής κάνουν λόγο αξιωματικοί της Κρατικής Ασφάλειας που ανέλαβαν την έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών. Τρία άτομα, χρησιμοποίησαν τα επικίνδυνα πυροτεχνήματα μιας χρήσης, εξαπολύοντας τουλάχιστον 25 βολές εναντίον τους. Μετά το τέλος της συγκέντρωσης οι αστυνομικοί εντόπισαν δύο από αυτούς του κυλίνδρους με την αναγραφή «μασούρι καντήλι» και τους μετάφεραν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για τον εντοπισμό τυχόν αποτυπωμάτων και γενετικού υλικού. Στο μεταξύ εξετάζουν βίντεο τηλεοπτικών σταθμών και ενημερωτικών ιστοσελίδων προκειμένου να διακρίνουν χαρακτηριστικά που θα τους βοηθήσουν στις έρευνες.



Από την πρώτη έρευνα διαπιστώνεται ότι τα πυροτεχνήματα που χρησιμοποιούνται σε κοινωνικές εκδηλώσεις, είναι εξαιρετικά επικίνδυνα, όταν εκτοξεύονται ευθεία και όχι κάθετα. Έχουν την δυνατότητα 8 βολών, βεληνεκές από 30 έως 50 μέτρα, οι επαναλαμβανόμενες βολές διαρκούν 30 δευτερόλεπτα, έχουν διάμετρο 22 χιλιοστά ενώ η τιμή τους κυμαίνεται μεταξύ 10 και 20 ευρώ τα τρία τεμάχια. 

Περίπου 200 ήταν τα άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου που βρίσκονταν στο τέλος της πορείας με εμφανή διάθεση για την δημιουργία επεισοδίων, όπως επεσήμαναν στελέχη της αστυνομίας. Στα Χαυτεία έσπασαν τα τζάμια καταστήματος αλυσίδας φούρνων, στην Πλατεία Κλαυθμώνος έσπασαν τα τζάμια οχήματος τηλεοπτικού σταθμού, στη συμβολή των οδών Βουκουρεστίου και Σταδίου έσπασαν τα τζάμια κοσμηματοπωλείου, ενώ λίγο αργότερα διαπιστώθηκαν φθορές σε 13 ακυρωτικά μηχανήματα στο σταθμό του μετρό στο Πανεπιστήμιο.  


Οι επιθέσεις εναντίον αστυνομικών μετατοπίστηκαν στο γνωστό σημείο της Χαριλάου Τρικούπη. Μία ομάδα νεαρών εκτόξευσε βόμβες μολότοφ εναντίον της διμοιρίας των ΜΑΤ, που φυλά τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Ο επίλογος των καταστροφών γράφτηκε στον Λόφο του Στρέφη. Νεαροί παρέδωσαν στις φλόγες πέντε αυτοκίνητα που ήταν σε χώρο στάθμευσης στην οδό Έρσης. Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια επεισοδίων και καταστροφών δεν έγινε ούτε μία προσαγωγή.





Πηγή: thetoc.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου