Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Ο Λοβέρδος στον Τσακαλώτο: Δεν φοράτε παντελονάκια - Τι απάντησε ο υπουργός



Άγρια αντιπαράθεση ξέσπασε στη βουλή κατά τη δεύτερη ημέρα συζήτησης για το πολυνομοσχέδιο, με πρωταγωνιστές... τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, τον Ανδρέα Λοβέρδο και τον Μάκη Βορίδη.

Η κόντρα ξεκίνησε όταν ο υπουργός Οικονομικών απάντησε σε αυτά που είχε πει για εκείνον, ο Μάκης Βορίδης τη Δευτέρα στη Βουλή.

«Δεν περίμενα από εσάς κ. Βορίδη να φτάσετε στο επίπεδο του κ. Λοβέρδου», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσακαλώτος, εμφανώς ενοχλημένος.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα, ο κ. Βορίδης, είχε αναφέρει ότι «η γνώση πρέπει να συνοδεύεται από ηθική ακεραιότητα, να είσαι παντελονάτος και να τηρείς τις υποσχέσεις σου. Ο κ. Τσακαλώτος έδωσε υπόσχεση ότι αν δεν επιτύχει το αφορολόγητο θα παραιτηθεί. Δεν τον είδα σήμερα να παραιτείται».

Άμεση ήταν η αντίδραση του κ. Λοβέρδου, ο οποίος αμέσως πήρε τον λόγο και είπε: «Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Τσακαλώτο για το δώρο που μου έκανε στα γενέθλιά μου -να του δώσω και ένα γλυκάκι μετά- να κάνει αναφορά στο όνομά μου με αυτό το ύφος. Είναι τιμή για εμένα οτιδήποτε αρνητικό λέτε εσείς. Γιατί παντελονάκια δεν φοράτε. Είστε ο άνθρωπος που είπε ότι θα παραιτηθεί αν πέσει κάτω από 9.000 το αφορολόγητο και το πήγατε στα 5.000 και κάτι. Δεν έχετε τσίπα πάνω σας».



Στο ίδιο ύφος ήταν και αντίδραση του Μάκη Βορίδη ο οποίος απευθυνόμενος στον υπουργό Οικονομικών ζήτησε την παραίτησή του.

«Τη δέσμευση περί παραιτήσεως δεν σας την επέβαλε κανείς, εσείς το θέσατε ως προσωπικό σας στοίχημα. Εφόσον το θέσατε αυτό το στοίχημα, τι άλλαξε ως προς το αντικείμενο του στοιχήματος, που είναι το ύψος του αφορολόγητου; Η απάντηση δεν μπορεί να είναι ότι σας φταίει το επίπεδό μου, που έστω μπορεί να είναι χαμηλό. Δεν μπορεί να σας φταίει το επίπεδό μου για τη δική σας πολιτική ασυνέπεια. Φαντάζομαι τη σύγκριση με τον κ. Λοβέρδο δεν την κάνατε για να με εξυψώσετε», είπε ο κ. Βορίδης.

«Γιατί δεν είστε συνεπής με όσα είπατε και δεν παραιτείστε;» πρόσθεσε ο βουλευτής της ΝΔ.

Η απάντηση Τσακαλώτου

"Για το “παντελονάτος” και για αυτό που είχε πει ο κ.Κασιδιάρης περί “μαντάμ Τσακαλώτου” ένα σχόλιο. Οραματιζόμαστε μια κοινωνία στην οποία ό,τι είναι αρσενικό δεν είναι απαραιτήτως καλό και ό,τι είναι θηλυκό δεν απαραιτήτως κακό. Και αυτό είναι που θέλουμε να αλλάξουμε στην κοινωνία" απάντησε ο υπουργός Οικονομικών.


Πηγή : cnn.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου