Δευτέρα 1 Μαΐου 2017

Έρευνα έδειξε ότι οι καφετιέρες είναι γεμάτες επικίνδυνα μικρόβια! Τι πρέπει να κάνετε





Οι καφετιέρες είναι γεμάτες επικίνδυνα μικρόβια, όπως απέδειξε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην πολιτεία της Πενσυλβάνια της Αμερικής.

Συγκεκριμένα συμμετείχαν στην έρευνα 28 καφετιέρες καταστημάτων καφέ και αποδείχτηκε πως οι μισές από αυτές είχαν εκατομμύρια βακτήρια που ήταν διασκορπισμένα στη συσκευή, στο φίλτρο, στην κανάτα και στο στόμιο από όπου βγαίνει ο καφές.

Τα βακτήρια που ανακαλύφθηκαν ήταν πολλά και μερικά από αυτά ήταν το E. coli και ο σταφυλόκοκκος. Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα, αυτά τα βακτήρια σε μικρή ποσότητα δεν είναι κακά για τον οργανισμό, αλλά αν συσσωρευτούν ένας άνθρωπος μπορεί να νοσήσει.

Οι καφετιέρες που υπάρχουν στα καταστήματα είναι λίγο δύσκολο να ελεγχθούν, αλλά αυτές που υπάρχουν στα σπίτια πρέπει να πλένονται τακτικά. Μην παραμελείτε ποτέ να πλένετε την καφετιέρα σας αν δεν θέλετε να αρρωστήσετε.

Πώς να καθαρίσετε την καφετιέρα σας

Αφού πιείτε τον καφέ σας φροντίστε να βγάλετε όλα τα εξαρτήματα που αφαιρούνται προκειμένου να τα πλύνετε. Πλύνετε τα καλά με σαπούνι και νερό. Μην ξεχνάτε να ανανεώσετε το νερό της καφετιέρας συχνά.


Πηγή: healthynews.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου