Τρίτη 2 Μαΐου 2017

Επεισόδια στο Παρίσι: Φλεγόμενοι αστυνομικοί από τις μολότοφ -6 τραυματίστηκαν




Επεισόδια σημάδεψαν την πορεία για την Πρωτομαγιά στο Παρίσι, που αυτή τη χρονιά είχε έντονη πολιτική χροιά, λίγα 24ωρα πριν από τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας, την Κυριακή.

Εξι αστυνομικοί τραυματίστηκαν, ο ένας με εγκαύματα τρίτου βαθμού στο πρόσωπο και τα χέρια, από τα επεισόδια που ξέσπασαν. Ομάδα περίπου 150 ατόμων, που ήταν οπλισμένα με βόμβες μολότοφ, πέτρες και δοκάρια μπήκαν στην πορεία των γαλλικών εργατικών συνδικάτων και επιτέθηκαν στους αστυνομικούς, οι οποίοι έκαναν χρήση χημικών για να τους απωθήσουν.

Χιλιάδες πολίτες πήραν μέρος στην πορεία, με πολλούς να εκμεταλλεύονται την ευκαιρία για να διαδηλώσουν κατά της Μαρίν Λεπέν και του Εθνικού Μετώπου, γράφει ο Guardian. Λίγο μετά την έναρξη της πορείας, μία ομάδα ατόμων με μαντήλια που κάλυπταν τα πρόσωπά τους μπήκαν στην κεφαλή και άρχισαν να πετούν βόμβες μολότοφ και ό,τι άλλο έβρισκαν στην αστυνομία. Κάποιοι ξήλωσαν τοίχους από κτίρια για να έχουν «πολεμοφόδια», ενώ βρέθηκαν αρκετές τσάντες και σακίδια γεμάτα πέτρες και μπουκάλια.

Πριν καν ξεσπάσουν τα επεισόδια, η πορεία είχε ξεκινήσει... στραβά. Διαφωνώντας για τη στάση στις εκλογές- λευκό ή Εμάνουελ Μακρόν- τα συνδικάτα κάλεσαν σε συγκέντρωση σε διαφορετικά σημεία του Παρισιού. Κάποιοι από τους μετέχοντες εξέφραζαν την αντίθεσή τους για την Λεπέν, άλλοι κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα που ήταν κατά και των δύο υποψηφίων.









Πηγή: iefimerida.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου