Σάββατο 6 Μαΐου 2017

ΗΠΑ: Λευκός αστυνομικός κατηγορείται για τον φόνο μαύρου 15χρονου αγοριού

Πηγή: twitter/ Politics USA News‏


Ένας λευκός αστυνομικός στο Τέξας των ΗΠΑ παραδόθηκε στις αρχές αφού εκδόθηκε εναντίον του ένταλμα σύλληψης για τον φόνο ενός 15χρονου μαύρου αγοριού.

Το γραφείο του σερίφη του Ντάλας ανακοίνωσε ότι εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης εναντίον του Ρόι Όλιβερ, ενός πρώην αστυνομικού στο προάστιο Μπαλτς Σπρινγκς, για τον φόνο το Σάββατο το βράδυ του Τζόρνταν Έντουαρντς.

Ο Όλιβερ, 37 ετών, παύθηκε από τα καθήκοντά του νωρίτερα αυτή την εβδομάδα εξαιτίας παραβιάσεων στις οποίες είχε υποπέσει, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Το περιστατικό σημειώθηκε το προηγούμενο Σάββατο σε μια συνοικία του Μπαλτς Σπρινγκς όπου ζουν κυρίως μαύροι και ισπανόφωνοι.

Ο Όλιβερ εκλήθη μαζί με ένα συνάδελφό του για ένα περιστατικό διατάραξης της κοινής ησυχίας στη διάρκεια ενός πάρτι το Σάββατο το βράδυ, σύμφωνα με τη Dallas Morning News. Όταν έφτασαν στο σημείο άκουσαν πυροβολισμούς. Ο Τζόρνταν Έντουαρντς και τέσσερις άλλοι νεαροί, μεταξύ αυτών και δύο αδελφοί του Έντουαρντς, μπήκαν σε ένα αυτοκίνητο για να φύγουν από το σημείο μόλις άκουσαν τους πυροβολισμούς.

Ο αστυνομικός τότε πυροβόλησε εναντίον του αυτοκινήτου τους.

Αρχικά αξιωματικοί της αστυνομίας είχαν δηλώσει ότι ο Όλιβερ πυροβόλησε επειδή το όχημα κατευθυνόταν επικίνδυνα προς το μέρος του, επεσήμανε η τοπική εφημερίδα. Τελικά άλλαξαν την εκδοχή τους όταν είδαν τις εικόνες που κατέγραψε η κάμερα που ήταν τοποθετημένη στη στολή του αστυνομικού, σύμφωνα με τις οποίες το αυτοκίνητο απομακρυνόταν όταν ο Όλιβερ άρχισε να πυροβολεί.



Πηγή : Cnn.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου