Τρίτη 25 Απριλίου 2017

Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από τις βίαιες συγκρούσεις στη Βενεζουέλα



Τουλάχιστον ένας νεκρός χθες από τα επεισόδια στη Βενεζουέλα, στην τέταρτη εβδομάδα διαδηλώσεων με κατοίκους να καταλαμβάνουν ειρηνικά κτίρια και χώρους με σκοπό να πιέσουν την κυβέρνηση για πρώιμες εκλογές.

Τουλάχιστον ένας νεκρός χθες από τα επεισόδια στη Βενεζουέλα, στην τέταρτη εβδομάδα διαδηλώσεων με κατοίκους να καταλαμβάνουν ειρηνικά κτίρια και χώρους με σκοπό να πιέσουν την κυβέρνηση για πρώιμες εκλογές.

Ένας υπάλληλος της τοπικής αυτοδιοίκησης σκοτώθηκε από πυροβολισμό στην περιφέρεια Μέριδα των Άνδεων κατά τη διάρκεια μιας διαδήλωσης υπέρ της σοσιαλιστικής κυβέρνησης, ενώ άλλος ένας άνδρας εκεί τραυματίστηκε από σφαίρα και εγκαταλείφθηκε «μεταξύ ζωής και θανάτου», σύμφωνα με τον περιφερειακό αντιπρόσωπο Τάρεκ Σάμπ.

Ο επιβεβαιωμένος θάνατος αυξάνει τον αριθμό των νεκρών σε ένα 
μήνα διαδηλώσεων σε 11, όπου διεξάγονται δολοφονίες με πολιτικά κίνητρα και καθημερινές οδομαχίες μεταξύ δυνάμεων ασφαλείας οπλισμένων με πλαστικές σφαίρες και δακρυγόνα, και διαδηλωτών με πέτρες και μολότοφ.Τουλάχιστον 10 άτομα έχουν σκοτωθεί επίσης κατά τη διάρκεια νυκτερινών λεηλασιών.

Η σοσιαλιστική κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο κατηγορεί τους αντιπάλους της ότι προετοιμάζουν βίαιο πραξικόπημα με την συννενοχήσ των ΗΠΑ, ενώ η αντιπολίτευση τον κατηγορεί ως δικτάτορα που καταπιέζει τις ειρηνικές διαδηλώσεις.

Πάνω από 1.400 άτομα έχουν συλληφθεί αυτό το μήνα σε διαδηλώσεις, ενώ 636 από αυτούς βρίσκονταν ακόμα υπό κράτηση χθες, σύμφωνα με την τοπική οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων Ποινικό Φόρουμ.

Αντιμέτωπος με πίεση από το εξωτερικό να επιτρέψει στους πολίτες της χώρας να ψηφίσουν, ο Μαδούρο έχει καλέσει αντ’ αυτού για τοπικές εκλογές - στις περιφέρειες - οι οποίες ήταν αρχικά προγραμματισμένες για το 2016.

Ο Διοσδάδο Καβέγιο, ανώτατο στέλεχος του Σοσιαλιστικού Κόμματος, είπε ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα αποκλειστούν από τις περιφερειακές εκλογές. Δεν υπάρχουν επίσης ενδείξεις ότι η κυβέρνηση θα επιτρέψει να διεξαχθούν νωρίτερα - όπως απαιτεί η αντιπολίτευση - οι επόμενες προεδρικές εκλογές, που έχουν προγραμματιστεί για το τέλος του 2018.





Πηγή: skai.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου