Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

Αίσχος για Τασία Χριστοδουλοπούλου που προσπάθησε να μπλοκάρει το θέμα Παππά Βενεζουέλας



Διαβάζουμε στο newsit.gr

Συντονισμένη επιχείρηση «μπλόκου» από την πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής Τασίας Χριστοδουλοπούλου και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ στην πρόταση της ΝΔ να ασχοληθεί η Επιτροπή με το ταξίδι Παππά στη Βενεζουέλα, παρά το γεγονός ότι ο παριστάμενος υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής δήλωσε «στην διάθεσή του για να συζητηθεί το οτιδήποτε και όποτε θέλει η Επιτροπή. Δεν υπάρχει τίποτα το μεμπτό».

Το αίτημα της ΝΔ για να υπάρξει συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής σχετικά με το ταξίδι το 2003 του κ. Νίκου Παππά ως διευθυντή του πολιτικού γραφείου του κ. Τσίπρα στην Βενεζουέλα έθεσε κατά την έναρξη της συνεδρίασης στην Επιτροπή ο κ. Γιάννης Τραγάκης.

Η πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας Τασία Χριστοδουλοπούλου προσπάθησε εξ αρχής να αποδομήσει την πρόταση υποστηρίζοντας ότι το αντικείμενο του αιτήματος είναι άσχετο με το έργο της Επιτροπής, δεν έχει τα 2/5 των υπογραφών των μελών της Επιτροπής ώστε να γίνει υποχρεωτική η κλίση σε ακρόαση του υπουργού, κάτι που εάν η ΝΔ ήθελε να μπορούσε να είχε κάνει και την σχετική προεργασία με τα άλλα κόμματα της Αντιπολίτευσης. Μάλιστα, είπε πως και μία άλλη προηγούμενη φορά είχε με τον ίδιο τρόπο τεθεί θέμα από τη ΝΔ που αφορούσε τον κ. Παππά μόνο από τη ΝΔ, και η ίδια υπερβαίνοντας τον ΚτΒ το έκανε δεκτό, αλλά αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί και να γίνει κανόνας.

Παράλληλα είπε πως αύριο ο κ. Παππάς θα απαντήσει σε σχετική επίκαιρη ερώτηση στην Ολομέλεια που έχει καταθέσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος με τα ίδια ακριβώς ερωτήματα, ενώ ανάλογη ερώτηση έχει καταθέσει με τα ίδια και πάλι ερωτήματα και η ΝΔ. Άρα δεν θα μπορεί να γίνει δεκτό το αίτημα της ΝΔ.

Ο εισηγητής της ΝΔ Γιάννης Τραγάκης και οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης απάντησαν στην πρόεδρο ότι η ΝΔ έθεσε ένα αίτημα. «Αυτό θα πρέπει να τεθεί σε ψηφοφορία στην Επιτροπή για να τοποθετηθούν τα άλλα κόμματα. Εμείς δεν μπαίνουμε στην ουσία της συζήτησης τώρα, όπως εσείς που λέτε ότι “δεν έχουν ειρμό τα όσα αναφέρονται σε αυτήν”… ή “εάν είναι ή όχι απαράδεκτα” εάν θέλετε να μπούμε τώρα στην ουσία εσείς μπορούμε να το κάνουμε. Σε ότι αφορά τις απαντήσεις που θα δώσει ο υπουργός στην Ολομέλεια είπε πως αυτό είναι άλλου είδους κοινοβουλευτικός έλεγχος και άλλο είναι το έργο της Επιτροπής και δεν πρέπει να σιχαίνονται…»

Στην συνέχεια ακολούθησαν σε υψηλούς τόνους και με αντεκλήσεις τοποθετήσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που συνηγόρησαν με το «απαράδεκτο» της προτάσεως της ΝΔ και τοποθετήσεις των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης που υποστήριξαν το ακριβώς αντίθετο.

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε την αντιπρότασή του, κάτι που έδειξε να βρίσκει σύμφωνους και το Σπύρο Λυκούδη από το Ποτάμι από την ΕΚ τον Μάριο Γεωργιάδη. Από το ΚΚΕ ο Μανώλης Συντυχάκης είπε πως τα θέματα αυτά λειτουργούν αποπροσανατολιστικά για τους πολίτες από τα πραγματικά προβλήματά τους ενώ από τη ΧΑ ο Ηλίας Κασιδιάρης έθεσε το θέμα του να ασχοληθεί η Βουλή και η Επιτροπή με τις παρεμβάσεις του Σαμαρά στη Δικαιοσύνη για την δίωξη του κόμματός του όταν ήταν Πρωθυπουργός.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς από την δική του πλευρά, ζήτησε να παρέμβει στη συζήτηση και είπε «ότι είναι στην διάθεση της επιτροπής και της Βουλής πάντα και για οτιδηποτε… δεν υπήρξε κάτι μεμπτό σε αυτό ταξίδι…» και σημείωσε «μακάρι αυτό το ταξίδι να είχε φέρει αποτελέσματα, γιατί η Βενεζουέλα, πριν την κρίση της, είχε αναπτύξει σχέσεις με πολλές χώρες, όπως τις ΗΠΑ και πολλές χώρες οι οποίες επιδίωκαν να έχουν σχέσεις μαζί της. Η ελληνική κυβέρνηση τότε είχε επιλέξει να μην αναπτύξει σχέσεις με τις χώρες της Λατινικής Αμερικής, εάν το είχε κάνει θα είχε επωφεληθεί , όπως υπάρχουν και πολλές ακόμα και τώρα ελληνικές επιχειρήσεις που έχουν αναλάβει πολλά έργα υποδομής στην συγκεκριμένη χώρα και στις υπόλοιπες της Λατινικής Αμερικής. Κλείνοντας θέλω να σας ξαναπώ πως είμαι στην διάθεσή σας για οτιδήποτε και οπουδήποτε…»


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου