Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Αγωνία Σκουρλέτη μήπως και γίνει από άθεος θρησκευόμενος ο Τσίπρας και επιτεθείτε στον Ιερώνυμο



Σκληρή κριτική άσκησε στον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο  ο Πάνος Σκουρλέτης με αφορμή τη συνάντηση του με τον κ. Μητσοτάκη αλλά η αγωνία του ήταν άλλη μετά το "Κάνω το σταυρό μου που πιάσαμε το πλεόνασμα" που είπε ο Τσίπρας στον ΑΝΤ1.

Φοβήθηκε ο Σκουρλέτης μήπως αρχίσει και πιστεύει ο Τσίπρας και αυτό δεν μπορεί να το ανεχτεί φαίνεται με τίποτα

Κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ στο Μαρούσι, ο Σκουρλέτης φανερά ταραγμένος μετά την εμφάνιση Τσίπρα, δήλωσε πως η εκκλησία «δεν δείχνει σεβασμό προς την ίδια τη χριστιανική κοινότητα, να φλερτάρει η ηγεσία της με έναν άλλο ρόλο που θα θέλει να επηρεάζει τα πολιτικά πράγματα της χώρας».

Και άρχισε ένα παραλήρημα ο Σκουρλέτης από τα γνωστά αριστερά του που δεν βγάζουν πουθενά είναι ιδεοληπτικά, καθεστωτικά και τον χαρακτηρίζουν

«Έχω διαπιστώσει, δικιά μου εκτίμηση, να μου τη χρεώσετε, ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχουν δυνάμεις μέσα από την εκκλησία που θέλουν να συντονίσουν τη στάση τους με τις επιδιώξεις της ίδιας της ΝΔ» υπογράμμισε αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά του Ιερώνυμου.

«Μού έκανε εντύπωση,» πρόσθεσε ο Πάνος Σκουρλέτης, «πως όταν βγαίνουν μισαλλόδοξα κηρύγματα όπως του Αμβρόσιου πριν από λίγες ημέρες, διχαστικά κηρύγματα που μας γυρίζουν σε άλλες εποχές, ο επικεφαλής της ελληνικής εκκλησίας αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δεν βρίσκει να πει τίποτα. »

Ενώ συμπλήρωσε πως ο κ. Ιερώνυμος κάτι ψέλλισε, σε σχέση με τον ΕΝΦΙΑ που δεν πρέπει να πληρώνει η εκκλησία για τα ακίνητά της.

Ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ακόμα ότι «εάν γύριζε το ρολόι πίσω σε όλες τις κρίσιμες στιγμές θα κάναμε τα ίδια πράγματα» σημειώνοντας ότι «θα ξανακάναμε το δημοψήφισμα και τις εκλογές».

Άμεση  είναι η απάντηση του εκπροσώπου Τύπου του Αρχιεπισκόπου Χάρη Κονιδάρη στις δηλώσεις του Πάνου Σκουρλέτη για την Εκκλησία. 


«Ας μην έχει άγχος ο κύριος Σκουρλέτης. Η ύβρις και η ασέβεια κατά της Εκκλησίας και του Αρχιεπισκόπου εξασφαλίζουν πιστοποιητικό αριστείας από τους δασκάλους του, της αντικληρικαλιστικικής αριστεροφροσύνης. Την ώρα που η Εκκλησία υπηρετεί την κοινωνία και ενώνει, όπως πάντα έκανε και πάντα θα κάνει, όλους τους Έλληνες, ο κύριος Σκουρλέτης δε διστάζει να μετέλθει κάθε ψεύδος σχετικά με το ρόλο της, μπροστά στην αγωνία του να διατηρήσει αδιατάρακτο το φλερτ με το μικροκομματικό του ακροατήριο».


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου