Σάββατο 1 Απριλίου 2017

Βυθίζεται στο χάος η Παραγουάη



Διαδηλωτές κατέλαβαν και πυρπόλησαν το κτίριο του κογκρέσου – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Διαδηλωτές εισέβαλαν στο κτίριο του Κογκρέσου της Παραγουάης και του έβαλαν φωτιά εν μέσω των κινητοποιήσεων εναντίον της μυστικής ψηφοφορίας στη Γερουσία χθες Παρασκευή για να εγκριθεί ένα νομοσχέδιο που θα επιτρέψει στον πρόεδρο Οράσιο Καρτές να είναι ξανά υποψήφιος για το αξίωμα.

Φωνάζοντας συνθήματα όπως «ποτέ πια δικτατορία», εκατοντάδες διαδηλωτές εισέβαλαν στο κτίριο.

Κατόπιν διέλυσαν γραφεία γερουσιαστών που τάχθηκαν υπέρ της αναθεώρησης πριν βάλουν φωτιά και σχεδόν πυρπολήσουν το κτίριο.

Υπήρξαν εκτεταμένες συμπλοκές με την αστυνομία και τουλάχιστον τριάντα αστυνομικοί και διαδηλωτές τραυματίστηκαν, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Πλάνα που μετέδωσαν τοπικοί τηλεοπτικοί σταθμοί εικονίζουν διαδηλωτές να σπάνε τα παράθυρα του Κογκρέσου έπειτα από πολύωρες συγκρούσεις με δυνάμεις της αστυνομίας.

Οι διαδηλωτές, σύμφωνα με δημοσίευμα του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων που αναμεταδίδει το αντίστοιχο Αθηναϊκό, εναντιώνονται στην πρόταση για την αναθεώρηση του Συντάγματος της Παραγουάης ώστε να επιτρέπεται η επανεκλογή του προέδρου της χώρας στο αξίωμα.

Λίγες ώρες νωρίτερα ο πρόεδρος της Γερουσίας της Παραγουάης, ο Ροβέρτο Ασεβέδο, και ο βουλευτής και πρόεδρος του κόμματος των φιλελεύθερων, ο Έντγκαρ Ακόστα, τραυματίστηκαν στο κεφάλι και στον θώρακα από σφαίρες από καουτσούκ.








Πηγή : newsbeast.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου