Σάββατο 29 Απριλίου 2017

«Γκάφα» στην καταμέτρηση των ψήφων για την τροπολογία υπέρ Σαββίδη




Σε κοινοβουλευτική παρωδία εξελίχθηκε η υπόθεση με την τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ που διαγράφει πρόστιμα λαθρεμπορίου, καθώς διαπιστώθηκε πως έχει γίνει λάθος στην καταμέτρηση των ψήφων και στην ανάγνωση του αποτελέσματος από το προεδρείο. Τελικά, η ανακοίνωση των επίσημων, τελικών αποτελεσμάτων έγινε από το γραφείο του κοινοβουλίου.

Συγκεκριμένα, το προεδρείο ανακοίνωσε ότι ψήφισαν συνολικά 256 βουλευτές. Σύμφωνα με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τόσες έλαβαν τα άρθρα του νομοσχεδίου και οι δύο υπουργικές τροπολογίες. Όμως, – σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση του προεδρείου – η επίμαχη βουλευτική τροπολογία έλαβε 149 «ΝΑΙ» και 97 «ΟΧΙ», δηλαδή 246!

Σε ερώτηση δημοσιογράφων προς την νομοθετική υπηρεσία για την «απώλεια» 10 ψήφων στο αποτέλεσμα της τροπολογίας, οι αρμόδιοι παραδέχθηκαν ότι υπάρχει «πρόβλημα και πως αναζητούν τις αιτίες.

Λίγα λεπτά αργότερα, από το γραφείο τύπου της Βουλής ανακοινώθηκαν τα επίσημα αποτελέσματα.

Συνολικά ψήφισαν 255 – και όχι 256 βουλευτές -, το νομοσχέδιο επι της αρχής έλαβε 151 «ΝΑΙ», 88 «ΟΧΙ» και 16 «ΠΑΡΩΝ» ενώ η επίμαχη τροπολογία για το λαθρεμπόριο 149 «ΝΑΙ» και 106 «ΟΧΙ».



Πηγή : eleftherostypos.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου