Πέμπτη 13 Απριλίου 2017

Οι Τούρκοι ζήτησαν από έλληνα στρατηγό να μην πετάξει στη νήσο Παναγιά




Συνεχίζει την πρακτική των προκλήσεων στο Αιγαίο η Άγκυρα

Η προκλητική πρακτική που ακολουθεί η Τουρκία, να «ενημερώνει» μέσω ασυρμάτου τα ελληνικά ιπτάμενα μέσα που πετούν πολύ κοντά στα σύνορα και πάνω από νησίδες και νησιά που διεκδικεί η Άγκυρα, πως θα πρέπει να αποχωρήσουν καθώς όπως ισχυρίζονται «παραβιάζουν» τουρκικό εναέριο χώρο, ήρθε για μια ακόμη φορά στο φως της δημοσιότητας, όταν ο διοικητής της ΑΣΔΕΝ επισκεπτόταν με ελικόπτερο τη νήσο Παναγιά που βρίσκεται δίπλα στις Οινούσσες, περιοχή που εδώ και μήνες οι Τούρκοι έχουν εντάξει στις διεκδικήσεις τους.

Ο Διοικητής της ΑΣΔΕΝ επισκεπτόταν τις φρουρές στα ακριτικά νησιά για να ανταλλάξει ευχές για το Πάσχα, αλλά και για να επιθεωρήσει τα επίπεδα ετοιμότητας αυτές τις ημέρες.

Το τουρκικό κέντρο ελέγχου κάλεσε στον ασύρματο το ελικόπτερο που μετέφερε τον Έλληνα αντιστρατηγό να αποχωρήσει, γιατί όπως προειδοποίησαν βρισκόταν σε τουρκικό εναέριο χώρο.

Κατά πάγια τακτική το πλήρωμα του ελληνικού ελικοπτέρου αγνόησε τις «εντολές» των τούρκων, αφού ενημέρωσε τον ΑΣΔΕΝαρχη αλλά και τα ελληνικά ραντάρ που έλεγχαν την διαδρομή και συνέχισε κανονικά την πτήση του.



Πηγή : newsbeast.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου