Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Σάλος από τις αποκαλύψεις του «Ε.Τ.» για το ταξίδι Παππά-Αρτεμίου στην Καραϊβική



Πολιτικό σεισμό προκάλεσαν για άλλη μία φορά οι αποκαλύψεις του Ελεύθερου Τύπο της Κυριακής για τις σχέσεις του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκου Παππά, με τον επιχειρηματία, Αρτέμη Αρτεμίου ο οποίος διατηρεί σκοτεινές σχέσεις με την Βενεζουέλα.

Ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής αποκάλυψε πως ο Νίκος Παππάς, ο οποίος τον περασμένο Οκτώβριο είχε δικαιολογήσει το ταξίδι του στη Βενεζουέλα υποστηρίζοντας πως μετέβη τότε ως διευθυντής του γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για «τη διερεύνηση της αγοράς αγροτικών προϊόντων από τα κρατικά σούπερ μάρκετ της Βενεζουέλας», φέρεται να είχε συναντήσεις με τον πανίσχυρο αλλά και «κρατικά διαπλεκόμενο» επιχειρηματία της Βενεζουέλας Μαχέντ Χαλίλ, λιβανέζικης καταγωγής, και μάλιστα να διέμεινε στο πολυτελές ξενοδοχείο του ομίλου του στο νησί Μαργαρίτα στην Καραϊβική.

Υπενθυμίζεται ότι το ταξίδι του Νίκου Παππά στη Βενεζουέλα, τον Αύγουστο του 2013, δεν είχε ανακοινωθεί ποτέ από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η αποκάλυψή του από τον «Ελεύθερο Τύπο» είχε προκαλέσει θύελλα πολιτικών αντιδράσεων από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Οι πολιτικές αντιδράσεις

Το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής που υπογράφει ο Ιάσονας Πιπίνης, προκάλεσε αρχικά την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία με ανακοίνωσή της τονίζει πως “Είναι πλέον βέβαιο ότι οι κ. Παππάς και Αρτεμίου δεν βρέθηκαν στο Καράκας για … ζαρζαβατικά”.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΝΔ

«Μετά τις σημερινές, νέες αποκαλύψεις της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής» ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να σιωπά άλλο για το σκοπό του κρυφού ταξιδιού του κ. Παππά με το δικηγόρο των offshore και των Panama Papers κ. Αρτεμίου, στη Βενεζουέλα, το καλοκαίρι του 2013.

Είναι πλέον βέβαιο ότι οι κ. Παππάς και Αρτεμίου δεν βρέθηκαν στο Καράκας για … ζαρζαβατικά.

Κάτι που υποστήριξε αρχικά ο αποτυχημένος υπουργός – καναλάρχης των βοσκοτοπίων της Ιθάκης κ. Παππάς.

Αποκαλύπτεται ότι ο κ. Παππάς είχε σειρά συναντήσεων με διαφόρους εκπροσώπους του καθεστώτος, τις οποίες επιχείρησε για δικούς του λόγους να κρατήσει κρυφές.

Μάταια, όμως, καθώς ο φωτογραφικός φακός είναι αδιαμφισβήτητος μάρτυρας.

Ο κ. Αρτεμίου, που αν και μπαινόβγαινε στο Μέγαρο Μαξίμου, έκαναν πως δεν τον γνώριζαν, όχι μόνο ταξίδεψε παρέα με τον κ. Παππά στο Καράκας εν γνώσει του κ. Τσίπρα, αλλά τον συνόδεψε σε εξωτικό προορισμό της Καραϊβικής.

Με το ιδιωτικό αεροσκάφος μάλιστα επιχειρηματία, που σύμφωνα με το δημοσίευμα, εμπλέκεται σε πολύ σκοτεινές υποθέσεις και έχει προνομιακές σχέσεις με το καθεστώς Μαδούρο.

Ήρθε η ώρα να αντιληφθεί η παρέα του Μαξίμου, που δείχνει μεγάλη αδυναμία στα ιδιωτικά και κυβερνητικά αεροσκάφη, και για μήνες σιωπά, ότι η Νέα Δημοκρατία θα συνεχίσει να ρωτά μέχρι να πάρει όλες τις απαντήσεις.

Και να μάθει ο ελληνικός λαός τι ακριβώς έκανε στη Βενεζουέλα ο διευθυντής τότε του γραφείου του κ. Τσίπρα, κ. Παππάς.

Οι Έλληνες πρέπει να μάθουν:

– Ποιος πλήρωσε το ταξίδι του κ. Παππά;

– Γνώριζαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τους σκοπούς του ταξιδιού του κ. Παππά στη Βενεζουέλα;

– Συναντήθηκε ο κ. Παππάς με τον εν λόγω επιχειρηματία;

– Φιλοξενήθηκε και για ποιο λόγο στο πολυτελές ξενοδοχείο του στο οποίο μετέβη με το ιδιωτικό του αεροσκάφος;

– Συναντήθηκε ξανά ο κ. Παππάς με τον συγκεκριμένο επιχειρηματία και μάλιστα στο Μέγαρο Μαξίμου; Αν ναι, πότε και γιατί;

– Tι συνδέει τον κ. Παππά με το δικηγόρο των offshore κ. Αρτεμίου και το μεγαλοεπιχειρηματία που βρίσκεται στη μαύρη λίστα των αμερικανικών αρχών;»

Υ.Γ. Όσο και να κρύβονται η αλήθεια θα μαθευτεί. Αυτά για αρχή…»

Απάντηση χωρίς απαντήσεις από τον Παππά

Την δική του απάντηση με… αποφθέγματα αλλά χωρίς ουσία έδωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, για το ταξίδι στην Καραϊβική, με τον Κύπριο επιχειρηματία, Αρτέμη Αρτεμίου ο οποίος έχει μπίζνες με την Βενεζουέλα.

Το ενδιαφέρον της απάντησης είναι πως απευθύνεται στην Νέα Δημοκρατία και την ανακοίνωσή της αλλά όχι στο ίδιο το δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής το οποίο υπογράφει ο Ιάσονας Πιπίνης και αποκαλύπτει ότι ο Νίκος Παππάς μετέβη στην Καραϊβική με τον Αρτεμίου με το ιδιωτικό αεροσκάφος του «αμφιλεγόμενου» επιχειρηματία της Βενεζουέλας Μαχέντ Χαλίλ.

«Το κόμμα της Novartis, του Κήρυκα Χανιών, των κρυμμένων -από το πόθεν έσχες- ακινήτων του Βολταίρου, εσχάτως και του κ. Σημίτη, κάθε φορά που στριμώχνεται φωνάζει «Βενεζουέλα»», σημειώνει το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής και τονίζει: «Φαίνεται ότι η προανακριτική για τον κ. Γ. Παπαντωνίου και η εξεταστική για την Υγεία ανησυχούν κάποιους εντόνως».

Η απάντηση Ν. Παππά

«Περσινά ξινά σταφύλια», χαρακτηρίζει το γραφείο Τύπου του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, την ανακοίνωση της ΝΔ.

«Το κόμμα της Novartis, του Κήρυκα Χανιών, των κρυμμένων -από το πόθεν έσχες- ακινήτων του Βολταίρου, εσχάτως και του κ. Σημίτη, κάθε φορά που στριμώχνεται φωνάζει «Βενεζουέλα»», σημειώνει το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής και τονίζει:

«Φαίνεται ότι η προανακριτική για τον κ. Γ. Παπαντωνίου και η εξεταστική για την Υγεία ανησυχούν κάποιους εντόνως».

Η ανταπάντηση της ΝΔ

Στο σχόλιο του γραφείου Τύπου του υπουργού, απάντησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής:

«Ο κ. Παππάς έχει χάσει την ψυχραιμία του. Αρνείται ως τώρα να δώσει εξηγήσεις για την αποστολή του στη Βενεζουέλα και τις σχέσεις του με το γνωστό μεσάζοντα Αρτεμίου και το καθεστώς Μαδούρο.

Και τώρα οφείλει να απολογηθεί και για το μυστικό ταξίδι του με το ιδιωτικό αεροσκάφος του Μαχέντ Χαλίλ, ο οποίος είναι υπό διερεύνηση από τις δικαστικές αρχές των Η.Π.Α.

Η σιωπή του δείχνει ενοχή.

Άραγε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τι λένε για όλα αυτά;

Γιατί οι πολίτες έχουν βγάλει τα συμπεράσματά τους».

Ερώτηση Βενιζέλου σε Τσίπρα

Ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ερωτά τον κ. Τσίπρα για το αν επιβεβαιώνει ή διαψεύδει τα στοιχεία του δημοσιεύματος και για την τυχόν συνέχεια των επαφών αυτών μετά τον Ιανουάριο του 2015. 

Το Ποτάμι: Αναπάντητα τα ερωτήματα

Ανακοίνωση εξέδωσε το Ποτάμι με αφορμή το δημοσίευμα του Ελεύθερου τύπου της Κυριακής, για το ταξίδι του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκου Παππά, στη Βενεζουέλα. Σύμφωνα με το Ποτάμι, τα ερωτήματα είναι παλιά και αναπάντητα, ενώ οι αποκαλύψεις της εφημερίδας επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο τον υπουργό. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Τα ερωτήματα για το μυστικό ταξίδι του κ. Παππά με τον Mr offshore, κ. Αρτεμίου, στην Βενεζουέλα είναι παλιά και αναπάντητα. Οι νέες αποκαλύψεις του Ελεύθερου Τύπου για πτήσεις με ιδιωτικό αεροσκάφος και φιλοξενία στην Καραϊβική από επιχειρηματία του καθεστώτος Μαδούρο, επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο την θέση του υπουργού των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Ο κ. Παππάς πρέπει να δώσει εξηγήσεις. Και μετά ας κάνει όσες επιθέσεις θέλει στο παλιό σύστημα. Η μέθοδος «δείχνω τους άλλους» όταν πρέπει «να απολογηθώ ο ίδιος» είναι ξεπερασμένη και παλαιοκομματική».

Η συγκλονιστική αποκάλυψη του Ε.Τ.

Ο Νίκος Παππάς, ο οποίος τον περασμένο Οκτώβριο είχε δικαιολογήσει το ταξίδι του στη Βενεζουέλα υποστηρίζοντας πως μετέβη τότε ως διευθυντής του γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για «τη διερεύνηση της αγοράς αγροτικών προϊόντων από τα κρατικά σούπερ μάρκετ της Βενεζουέλας», φέρεται να είχε συναντήσεις με τον πανίσχυρο αλλά και «κρατικά διαπλεκόμενο» επιχειρηματία της Βενεζουέλας Μαχέντ Χαλίλ, λιβανέζικης καταγωγής, και μάλιστα να διέμεινε στο πολυτελές ξενοδοχείο του ομίλου του στο νησί Μαργαρίτα στην Καραϊβική.

Υπενθυμίζεται ότι το ταξίδι του Νίκου Παππά στη Βενεζουέλα, τον Αύγουστο του 2013, δεν είχε ανακοινωθεί ποτέ από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η αποκάλυψή του από τον «Ελεύθερο Τύπο» είχε προκαλέσει θύελλα πολιτικών αντιδράσεων από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.



Η φωτογραφία-ντοκουμέντο, που παρουσιάζει σήμερα ο «Ελεύθερος Τύπος», δείχνει πως ο Νίκος Παππάς και ο Κύπριος δικηγόρος Αρτέμης Αρτεμίου δεν αρκέστηκαν σε εθιμοτυπικές συναντήσεις στο Καράκας, αφού εικονίζονται μαζί μέσα στο ιδιωτικό αεροσκάφος του επιχειρηματία Μαχέντ Χαλίλ εν πτήσει για το νησί Μαργαρίτα της Καραϊβικής.

Εχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να μάθουμε για ποιο λόγο ο κ. Παππάς, ο οποίος μετέβη στο Καράκας έχοντας τη θέση του διευθυντή του γραφείου του τότε αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, ταξίδεψε με το λίαρ τζετ του επιχειρηματία Χαλίλ, ποιος πλήρωσε και πόσο τη διαμονή του στο νησί Μαργαρίτα.

«Survivor»

Η «μυστική» πτήση του Νίκου Παππά μαζί με τον Κύπριο δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου στην Καραϊβική θυμίζει την… περιπέτεια του «Survivor». Σύμφωνα με ανώτατη πολιτική πηγή της Βενεζουέλας, ο επιχειρηματίας Μαχέντ Χαλίλ υποδέχθηκε τον Νίκο Παππά στη στρατιωτική βάση «Φρανσίσκο Μιράντα», γνωστή ως «Καρλότα», στο Καράκας και μαζί επιβιβάστηκαν σε ένα από τα ιδιωτικά του αεροσκάφη. Σημειώνεται πως από τη συγκεκριμένη στρατιωτική βάση, ιδιαίτερα νευραλγικής σημασίας για τη χώρα, δεν απογειώνεται κανένα ιδιωτικό αεροσκάφος παρά μόνο στρατιωτικά ή κυβερνητικά αεροσκάφη.

Η απογείωση του ιδιωτικού αεροσκάφους του Χαλίλ από τη στρατιωτική βάση του Καράκας παρείχε στον Νίκο Παππά τη μέγιστη δυνατή διακριτικότητα, μακριά από όλα τα αδιάκριτα βλέμματα. Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, ο Μαχέντ Χαλίλ έχει το προνόμιο ορισμένες από τις πτήσεις του με τα ιδιωτικά του αεροσκάφη σε χώρες του εξωτερικού να χαρακτηρίζονται «κυβερνητικές πτήσεις» της Βενεζουέλας.

Η αεροπορική βάση «Καρλότα» είναι γνωστή στη νεότερη ιστορία της Βενεζουέλας από το ρόλο που διαδραμάτισε στο αποτυχημένο πραξικόπημα στο οποίο είχε προχωρήσει ο Ούγο Τσάβες το 1992 εναντίον του τότε προέδρου της χώρας Κάρλος Ανδρές Πέρες. Ο Τσάβες είχε την ευθύνη να αναλάβει τον έλεγχο στρατιωτικών μονάδων στην πρωτεύουσα Καράκας, ανάμεσα στις οποίες και τη στρατιωτική βάση «Καρλότα». Ομως ο Τσάβες απέτυχε να καταλάβει το προεδρικό μέγαρο αλλά και τη συγκεκριμένη αεροπορική βάση και μετά από αρκετές ώρες μάχης με τις δυνάμεις του στρατού, που είχαν μείνει πιστές στον πρόεδρο της χώρας, αναγκάστηκε να καταθέσει τα όπλα και να παραδοθεί. Στη στρατιωτική βάση «Καρλότα» σημειώθηκαν οι πιο σκληρές μάχες, που είχαν ως αποτέλεσμα συνολικά περισσότεροι από 200 άνθρωποι να σκοτωθούν κατά τη διάρκεια της απόπειρας πραξικοπήματος.

Το ταξίδι

Το ιδιωτικό αεροσκάφος του επιχειρηματία Μαχέντ Χαλίλ απογειώθηκε από τη στρατιωτική βάση του Καράκας με προορισμό το εξωτικό νησί Μαργαρίτα. Το συγκεκριμένο νησί θεωρείται το… μαργαριτάρι της Καραϊβικής, με πανέμορφες τροπικές παραλίες και πολυτελέστατα ξενοδοχεία.

Οταν το αεροσκάφος προσγειώθηκε στο νησί Μαργαρίτα στην πίστα του αεροδρομίου περίμεναν ήδη την κομματική αποστολή τα αυτοκίνητα της συνοδείας του επιχειρηματία Μαχέντ Χαλίλ, τα οποία τους οδήγησαν στο πολυτελές του ξενοδοχείο, σε ένα πανέμορφο τουριστικό θέρετρο, όπου παρέμειναν για μία μέρα.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι ο Νίκος Παππάς, στις συζητήσεις που φέρεται να είχε με τον επιχειρηματία Μαχέντ Χαλίλ στην Καραϊβική, συνοδευόταν από τον γνωστό Κύπριο δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου, ο οποίος, όπως είχε αποκαλύψει ο «Ελεύθερος Τύπος», τον περασμένο χρόνο μπαινόβγαινε με άνεση στο Μέγαρο Μαξίμου.
Με τον πανίσχυρο επιχειρηματία της Βενεζουέλας ο κ. Παππάς φέρεται να είχε μακρές συζητήσεις, το περιεχόμενο των οποίων πάντως δεν έχει ανακοινωθεί.

Ο κ. Νίκος Παππάς διανυκτέρευσε στο νησί Μαργαρίτα και στη συνέχεια, πάλι με το ιδιωτικό αεροσκάφος του επιχειρηματία Μαχέντ Χαλίλ, επέστρεψε στο Καράκας. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ταξίδι στη Βενεζουέλα και οι επαφές του Νίκου Παππά ήταν σε πλήρη γνώση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.



Πηγή : eleftherostypos.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου