Δευτέρα 17 Απριλίου 2017

Η οικογένεια Τραμπ έχει εξαντλήσει τη Μυστική Υπηρεσία: Προστασία συζύγου, παιδιών, εγγονιών και συνεχή ταξίδια



Μοιράζουν τη ζωή τους ανάμεσα στην Ουάσινγκτον, τη Νέα Υόρκη και τη Φλόριντα.

Η οικογένεια του Ντόναλντ Τραμπ έχει δώσει στην αμερικανική προεδρία μία αίσθηση jet-set. Αλλά αυτό έχει αποδειχθεί μία τεράστια δοκιμασία για τη Μυστική Υπηρεσία.

Οι πράκτορές της πρέπει να προστατεύουν 24 ώρες την ημέρα τα μέλη της Πρώτης Οικογένειας των ΗΠΑ, που δεν τους διευκολύνουν ιδιαίτερα, με τα συνεχή ταξίδια τους. Με αποτέλεσμα η Μυστική Υπηρεσία να έχει εξαντληθεί, τόσο οικονομικά, όσο και σε ό,τι αφορά την κόπωση των ανθρώπων της, όπως γράφει το AFP.

Καθήκον τους να προστατεύουν τον πρόεδρο, τη σύζυγό του Μελάνια, τα πέντε παιδιά του Τραμπ αλλά και τα εγγόνια του, σε διαφορετικές πόλεις, είτε μετακινούνται για λόγους δουλειάς είτε για διακοπές. Μία τεράστια διαφορά σε σύγκριση με την κατάσταση επί των ημερών του Μπαράκ Ομπάμα, καθώς ο πρώην πρόεδρος, η σύζυγός του και οι δύο κόρες τους ζούσαν στον Λευκό Οίκο.

Η Μελάνια Τραμπ επέλεξε να παραμείνει με τον γιο της, τον 11χρονο Μπάρον, στον Trump Tower στη Νέα Υόρκη. Κάτι που σημαίνει ότι η Μυστική Υπηρεσία φυλάει ολόκληρο τον ουρανοξύστη των 68 ορόφων διαρκώς, ενώ μεταφέρει και τον Μπάρον από και προς το σχολείο κάθε ημέρα.

Η κόρη του Τραμπ, Ιβάνκα, μαζί με τον σύζυγό της Τζάρεντ Κούσνερ και τα τρία τους παιδιά μετακόμισαν στην Ουάσινγκτον. Το ζευγάρι έχει τοποθετηθεί σε θέση υψηλόβαθμου συμβούλου στον Λευκό Οίκο και κάθε φορά που μετακινούνται τους συνοδεύει αυτοκινητοπομπή, ενώ έξω από το σπίτι τους υπάρχει 24ωρη φύλαξη.

Οι γιοι του προέδρου, Ερικ και Ντόναλντ Τζούνιορ, που έχουν αναλάβει τις επιχειρήσεις της οικογένειας, επίσης χαίρουν διαρκούς προστασίας. Αυτό σημαίνει συνοδεία σωματοφυλάκων κάθε φορά που αποφασίζουν να ταξιδέψουν σε ιδιοκτησίες τους σε άλλες χώρες. Διαρκή προστασία έχει και η κόρη του Τραμπ, Τίφανι.

Τεράστιο κόστος

Οπως αντιλαμβάνεται κανείς, το κόστος είναι τεράστιο. Αρκεί να σημειωθεί ότι μόνο το ταξίδι του Ερικ Τραμπ στην Ουρουγουάη, τον Ιανουάριο, κόστισε 100.000 δολάρια στους Αμερικανούς φορολογούμενους, σύμφωνα με το AFP.

Τον Φεβρουάριο, τα δύο αδέλφια ταξίδεψαν στο Βανκούβερ για να εγκαινιάσουν ένα νέο ξενοδοχείο, μαζί με τις συζύγους τους και την αδελφή τους, Τίφανι. Επίσης, πήγαν και στο Ντουμπάι, με αφορμή ένα νέο γήπεδο γκολφ. Και πριν από αυτό, ο Ερικ είχε επισκεφθεί τουριστικό πρότζεκτ, στη Δομινικανή Δημοκρατία. Και βέβαια, τον περασμένο μήνα, τα αδέλφια Ντόναλντ τζούνιορ, Ερικ και Ιβάνκα πήγαν με τις οικογένειές τους στο Ασπεν για σκι, παίρνοντας μαζί τους 100 ανθρώπους της Μυστικής Υπηρεσίας.

Μάλιστα, σύμφωνα με τους Aspen Times, η Υπηρεσία ξόδεψε 12.000 δολάρια μόνο για την ενοικίαση του εξοπλισμού για σκι, προκειμένου να ακολουθήσει τα μέλη της Πρώτης Οικογένειας ενώ «άλωναν» τις πλαγιές.

Στο πιο πρόσφατο ταξίδι του ο Ερικ πήγε στο Δουβλίνο αυτή την εβδομάδα και σύμφωνα με το CBS η Μυστική Υπηρεσία ξόδεψε 4.030 δολάρια για λιμουζίνες και 11.261 δολάρια για τη διαμονή σε ξενοδοχείο.

Δημοσίευμα των New York Times ανέφερε ότι η Υπηρεσία αναγκάστηκε να αυξήσει κατά 40% τον αριθμό των πρακτόρων της που διατίθεται στην προστασία του Αμερικανού προέδρου και της οικογένειάς του.  

Ζητούν 60 εκατ. δολάρια

Για αυτούς τους λόγους, η Μυστική Υπηρεσία έχει ζητήσει έξτρα κονδύλι 60 εκατ. δολαρίων για την επόμενη χρονιά, για να καλύψει το κόστος προστασίας των Τραμπ, σύμφωνα με την Washington Post.

Το ποσό θα διατεθεί για έξοδα όπως ενοικίαση χώρου στον Trump Tower, οχημάτων γκολφ για κάθε επίσκεψη του προέδρου στο Μαρ-α-Λάγκο και άλλους σκοπούς. Ενα θέρετρο που αποτελεί... εφιάλτη για την ασφάλεια, καθώς είναι τεράστιο και απαιτεί πάντα μεγαλύτερη αποστολή πρακτόρων και τη συνδρομή της τοπικής αστυνομίας και της ακτοφυλακής.

Παρόλα αυτά, ο Τραμπ το προτιμά από το απομονωμένο Camp David, το οποίο παραδοσιακά επέλεγαν για τις αποδράσεις τους έως τώρα οι Αμερικανοί πρόεδροι.



Πηγή : iefimerida.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου