Σάββατο 15 Απριλίου 2017

«Ψαλίδι» 35% στις νέες αναπηρικές συντάξεις



Ούτε οι αναπηρικές συντάξεις δεν γλυτώνουν από τη λαίλαπα περικοπών που φέρνει ο νόμος Κατρούγκαλου για όλους όσοι αιτήθηκαν σύνταξης μετά τις 13 Μαΐου 2016.

Το «ψαλίδι» στις νέες αναπηρικές συντάξεις φτάνει και το 35% μετά την υπογραφή και της τελευταίας εγκυκλίου του υπουργείου Εργασίας, που δίνει το «πράσινο φως» για την έκδοση των συνταξιοδοτικών αιτήσεων που κατατέθηκαν τον περασμένο Μάιο.

Οπως αναφέρει η εφημερίδα Καθημερινή την ίδια ώρα με ρυθμούς «χελώνας» πληρώνονται οι συντάξεις των ατόμων με αναπηρία, που λόγω επανεξέτασης από τις υγειονομικές επιτροπές των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) διεκόπησαν, παρά την πρόβλεψη για παράταση χορήγησης όσο διαρκεί η αναμονή.

Επιπλέον, δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό αν στις περικοπές που φέρει το προσύμφωνο της Μάλτας με την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς θα αγγίξει και τις αναπηρικές συντάξεις, γεγονός που θα προκαλέσει μεγάλες περικοπές στις ήδη καταβαλλόμενες συντάξεις.

Το θέμα αναμένεται να διευκρινιστεί εντός των επόμενων ημερών ενώ στα χέρια της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας βρίσκεται και το τελικό πόρισμα της επιτροπής που έχει συσταθεί για τον καθορισμό ενιαίων κανόνων στην απονομή και στον υπολογισμό των αναπηρικών συντάξεων σε παλαιούς και νέους δικαιούχους, με ουδέτερο δημοσιονομικό αποτέλεσμα.

Πληροφορίες της Καθημερινής αναφέρουν ότι ότι το πόρισμα προβλέπει την εξομοίωση των προϋποθέσεων λήψης σύνταξης αναπηρίας και βάσει των προτάσεων θα πρέπει να βελτιωθούν περισσότεροι οι όροι για τους νέους ασφαλισμένους.



Πηγή:  iefimerida.gr 


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου