Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

Τον αριθμό των σκληρών κακοποιών που αποφυλακίστηκαν με το νόμο Παρασκευόπουλου, ρωτούν 32 βουλευτές της ΝΔ




Στοιχεία για τον αριθμό των αλλοδαπών κακοποιών που αποφυλακίστηκαν με το νόμο Παρασκευόπουλου (ν. 4322/2015) και πόσοι εξ αυτών έχουν απελαθεί, ζητούν από τους υπουργούς Εσωτερικών και Δικαιοσύνης, 32 βουλευτές της ΝΔ, με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή. 

Οι 32 βουλευτές της ΝΔ με επικεφαλής τον βουλευτή Επικρατείας, Δ. Σταμάτη, επικαλούνται δημοσιογραφικές πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες, από τη δημοσίευση του ν. 4322/2015, έχουν αποφυλακιστεί 150 «σκληροί αλλοδαποί κακοποιοί», πολλοί εκ των οποίων συνεχίζουν την κακοποιό δράση τους, με πρόσφατο το παράδειγμα της χθεσινής απόπειρας ένοπλης ληστείας στο Παλαιό Φάληρο.

Εκφράζουν δε απορία, για το ότι οι κακοποιοί αυτοί, μετά την αποφυλάκισή τους δεν έχουν απελαθεί αμέσως και παραμένουν στη χώρα μας, με αυταπόδεικτες τις συνέπειες παραμονής τους «τόσο για την δημόσια τάξη όσο και για την επιβάρυνση του έργου της Ελληνικής Αστυνομίας».

Γι’ αυτό -όπως αναφέρουν στο κείμενο της ερώτησής τους οι βουλευτές- προκαλούν θυμηδία οι ισχυρισμοί του υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή, ότι «θα παραταθεί η ισχύς του νόμου Παρασκευόπουλου, γιατί παράγει αποτελέσματα» και ότι «η κυβέρνηση παίρνει όλα τα μέτρα για τη θεσμική θωράκιση».

4.000 έγκλειστοι έχουν αποφυλακιστεί με τον νόμο Παρασκευόπουλου, μεταξύ των οποίων 150 σκληροί κακοποιοί επικίνδυνοι για την δημόσια ασφάλεια.

Ο πρώην υπουργός Νίκος Παρασκευόπουλος ισχυρίζεται για να αποφύγει τις ευθύνες πως για όλα φταίει ο μη σωφρονισμός στις φυλακές κι όχι οι αποφυλακίσεις των σκληρών κακοποιών που άφησε ελεύθερους!

Στην κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου επανήλθε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή το χθεσινό περιστατικό στο Παλαιό Φάληρο.

«Αθώοι πολίτες πληρώνουν τις ιδεοληψίες του νόμου Παρασκευόπουλου, θα τον καταργήσουμε» ανέφερε, σε tweet, ο πρόεδρος της ΝΔ.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου