Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

Αυγενάκης: Προκλητικοί μισθοί κι αυξήσεις σε Golden Boys του ΣΥΡΙΖΑ

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΔ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ



Καλεί Τσακαλώτο-Γεροβασίλη να αιτιολογήσουν πώς την ώρα που αυξάνουν «σκανδαλωδώς» τους μισθούς «ημετέρων» μειώνουν μισθούς και συντάξεις. Κατηγορεί την κυβέρνηση για επιχείρηση κατάληψης του κράτους και «κατρακύλα» σε όλα τα επίπεδα.

Για προκλητική αύξηση των μισθών των λεγόμενων «Golden Boys» και των θέσεων «ημετέρων» μετακλητών υπαλλήλων του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορεί την κυβέρνηση ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Αυγενάκης, με ερώτησή του προς τους υπουργούς Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Ο κ. Αυγενάκης βάζει στο «κάδρο» το διπλασιασμό των αποδοχών του Γενικού Διευθυντή και του αναπληρωτή του στον ΟΔΔΗΧ (στα 8.315 ευρώ από 4.361 ευρώ), όπως προβλέπεται σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

Χαρακτηρίζει «προκλητικές» και «σκανδαλώδεις» τις εν λόγω αυξήσεις και διόλου πειστικό το επιχείρημα της κυβέρνησης ότι αυτές είναι οι αποδοχές στελεχών αντίστοιχων προσόντων στον τραπεζικό – χρηματοοικονομικό τομέα.

Ο γραμματέας της ΝΔ εξαπολύει και προσωπική επίθεση στον υπουργό Περιβάλλοντος, Γιώργο Σταθάκη, με αφορμή την κάλυψη που παρείχε με δηλώσεις του χθες στον πρώην Πρόεδρο της ΔΕΣΦΑ σχετικά με το «χρυσό εφάπαξ».

Στηλιτεύει, δε, τη συνολική πολιτική της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι: «Η κυβέρνηση με τις καταστροφικές πολιτικές της οδηγεί εκατοντάδες επιχειρήσεις σε κλείσιμο, εναντιώνεται στην ανάπτυξη και παράλληλα ψηφίζει μέτρα μείωσης μισθών και συντάξεων οδηγώντας χιλιάδες πολιτών στην ανέχεια και την εξαθλίωση.

Την ίδια στιγμή, σκανδαλίζει με την προσπάθεια κατάληψης του κράτους, το διορισμό συγγενών και φίλων της εξουσίας σε κρατικές θέσεις, καθώς και την ευνοϊκή μισθολογική τους μεταχείριση. Η ευνοϊκή αυτή μεταχείριση των ημετέρων, προκαλεί το δημόσιο αίσθημα. Οι πράξεις αυτές αναδεικνύουν μια πρακτική που προσωποποιεί την κοινωνική, πολιτισμική, πνευματική και ηθική κατρακύλα της κυβέρνησης»

Την ίδια ώρα, ο κ. Αυγενάκης βάζει στο στόχαστρο και τα όσα συμβαίνουν με τους διορισμούς μετακλητών και ειδικών συμβούλων στα Υπουργεία, με αποτέλεσμα να διογκώνεται το κόστος μισθοδοσίας. Ο ίδιος επικαλείται δημοσιεύματα, τα οποία όπως τονίζει παρουσιάζουν αδιάσειστα στοιχεία με υπουργικές αποφάσεις δημοσιευμένες στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Σύμφωνα με αυτά όπως τονίζει διαπιστώνεται μεταξύ άλλων ότι:

Στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής τριπλασιάστηκαν από 7 σε 24 αναδρομικά οι θέσεις μετακλητών και ειδικών συμβούλων του Γραφείου του Γιάννη Μουζάλα, ενώ έχουν ήδη προσληφθεί περίπου 700 άτομα στο εν λόγω Υπουργείο. Έτσι, το κόστος εκτοξεύτηκε στις 256.000 ευρώ για το 2017 από 43.000 το 2016

Στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης υπερδιπλασιάστηκαν από 7 σε 17 μέσα σε 1 μήνα οι θέσεις μετακλητών και ειδικών συμβούλων εκτινάσσοντας το κόστος στα 43.500 ευρώ για το 2016 και 295.000 για το 2017

Στο υπουργείο Τουρισμού προστέθηκαν 3 επιπλέον θέσεις ειδικών συμβούλων αυξάνοντας το κόστος κατά 13.700 ευρώ μόνο για τον τελευταίο μήνα του 2016 και κατά 90.000 για το 2017




Ναντίν Χαρδαλιά
Πηγή: skai.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου