Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

Μητσοτάκης στο Bloomberg: Η Ελλάδα χρειάζεται εκλογές




Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιτέθηκε στην κυβέρνηση για την τακτική που ακολουθεί στη διαπραγμάτευση και ξεκαθάρισε ότι η Νέα Δημοκρατία θα καταψηφίσει τα νέα μέτρα

Η χώρα χρειάζεται νέες εκλογές και η Νέα Δημοκρατία θα καταψηφίσει τα «υπερβολικά» δημοσιονομικά μέτρα που ζητούν οι πιστωτές για το 2019 και το 2020, δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη του στην τηλεόραση του Bloomberg.

«Αυτά τα δημοσιονομικά μέτρα είναι το τίμημα που η Ελλάδα δυστυχώς πρέπει να πληρώσει για την ανικανότητα αυτής της κυβέρνησης», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Ο κ. Τσίπρας μας έφερε σε αυτό το χάλι. Ισχυρίζεται ότι έχει ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία άρα εξαρτάται από τον ίδιο να φέρει αποτελέσματα».

Η Ελλάδα χρειάζεται εκλογές προκειμένου να αποκτήσει μια καλύτερη κυβέρνηση «που θα αναλάβει την πραγματική ιδιοκτησία των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων για να βγάλει την Ελλάδα από αυτό το χάλι», σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Δεν έχω τρόπο να εξαναγκάσω να διεξαχθούν πρόωρες εκλογές», δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στη συνέντευξή του στις Βρυξέλλες. «Πάντως, είμαι πεπεισμένος ότι εάν γίνονταν τώρα θα κερδίζαμε».

Η Νέα Δημοκρατία θα προωθήσει ένα επιθετικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και θα αποφύγει δεσμεύσεις που δεν μπορεί να τηρήσει, είπε. Θα δημιουργήσει μια ανταγωνιστική οικονομία με χαμηλότερους φόρους και θα επιδιώξει ιδιωτικοποιήσεις, που στέλνουν το μήνυμα η Ελλάδα είναι ανοικτή για τις επιχειρήσεις (open for business), πρόσθεσε.

Σε δημοσιονομικό επίπεδο, το κόμμα προσπαθεί να πείσει τους πιστωτές ότι χρειάζονται χαμηλότεροι στόχοι για το πρωτογενές πλεόνασμα του προϋπολογισμού, δήλωσε ο ίδιος. Ενώ υπάρχει ακόμα λίπος στο δημόσιο τομέα, «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Ελλάδα χρειάζεται χαμηλότερους φόρους», σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Ακόμα κι αν ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση, η Ελλάδα θα σέρνεται», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Δεν υπάρχει εμπιστοσύνη για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων διότι έχουμε μια κυβέρνηση που βρίσκεται σε αυτή την ιδιόμορφη κατάσταση. Πρέπει να εφαρμόσει ένα φιλελεύθερο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων στο οποίο δεν πιστεύει». 

Περιοδεία στην Κρήτη

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει διήμερη περιοδεία στους νομούς Ηρακλείου και Λασιθίου, τη Δευτέρα 13 και την Τρίτη 14 Μαρτίου.

Τη Δευτέρα 13 Μαρτίου, ο κ. Μητσοτάκης, θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ειρηναίο, στην Αρχιεπισκοπή Κρήτης.

Στη συνέχεια, θα συμμετάσχει σε σύσκεψη με τον Περιφερειάρχη κ. Σταύρο Αρναουτάκη και τους Δημάρχους της Κρήτης, στα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης.

Ακολούθως, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα παραστεί στα εγκαίνια των γραφείων της ΝΟΔΕ Ηρακλείου, ενώ στις 19:30 θα μιλήσει στον κινηματογράφο «Αστόρια», στην πόλη του Ηρακλείου.

Την Τρίτη 14 Μαρτίου, ο κ. Μητσοτάκης θα συμμετάσχει σε σύσκεψη με επαγγελματικούς, επιστημονικούς και παραγωγικούς φορείς της Ανατολικής Κρήτης, στο Επιμελητήριο Ηρακλείου.
Ακολούθως, θα παραστεί στα εγκαίνια των γραφείων της ΔΗΜΤΟ Χερσονήσου.

Τέλος, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, θα επισκεφθεί, στη συνέχεια, τον Άγιο Νικόλαο, όπου και θα πραγματοποιήσει συνάντηση με το Δήμαρχο της πόλης κ. Αντώνη Ζερβό, ενώ θα συμμετάσχει σε σύσκεψη με εκπροσώπους και εργαζομένους του τομέα του τουρισμού, στο Εργατικό Κέντρο Λασιθίου.

(Φωτογραφία: Sooc.gr)


Πηγή : news247.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου