Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Ενδείξεις για κατά συρροή δολοφόνο στις επιθέσεις κατά των οδηγών ταξί

 (Φωτογραφία:  Eurokinissi )


Ως υπόθεση κατά συρροή δολοφόνου αντιμετωπίζει η ΕΛ.ΑΣ. την εν ψυχρώ δολοφονία του 52χρονου οδηγού ταξί στην Κηφισιά, συνδυάζοντάς την με την απόπειρα δολοφονίας ενός 32χρονου συναδέλφου του στην ίδια περιοχή. 

Σύμφωνα με την κατάθεση του 32χρονου, αλλά και στοιχεία που συλλέγουν οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ο δράστης είναι γύρω στα 30, πιθανότατα Έλληνας, ενώ χρησιμοποίησε και στα δύο περιστατικά το ίδιο όπλο.

Η αστυνομία πιστεύει ότι πρόκειται για μετασκευασμένο όπλο με σιγαστήρα. Η εκτίμηση αυτή βασίζεται στο γεγονός ότι ο 32χρονος οδηγός ταξί δεν άκουσε κανέναν πυροβολισμό όταν δέχθηκε τα πυρά.

Επιπλέον, το γεγονός που ενισχύει την εκτίμηση ότι πρόκειται για μανιακό δολοφόνο είναι ότι και στις δύο περιπτώσεις δεν λήστεψε τους οδηγούς ταξί. 

Σύμφωνα με την κατάθεση του 32χρονου, ο άγνωστος δολοφόνος επιβιβάστηκε στο ταξί στη Νέα Ερυθραία με προορισμό την οδό Χαριλάου Τρικούπη, στην Κηφισιά, στις 11 Φεβρουαρίου. 

Όπως ανέφερε, ενώ βρισκόταν στην οδό Μαυρομιχάλη, ένιωσε ένα κάψιμο στο κεφάλι του και ζήτησε από τον επιβάτη να τραβήξει το χειρόφρενο, γιατί έχανε τις αισθήσεις του. Ο δράστης, αφού τράβηξε το χειρόφρενο, πήρε τα κλειδιά του ταξί και εξαφανίστηκε. 

«Ήμουν στην οδό Θησέως στην Κηφισιά, όταν είδα έναν άντρα με γκρι κουκούλα να μου κάνει σήμα να σταματήσω. Έκανε κρύο εκείνη τη μέρα, οπότε δεν με παραξένεψε που είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του. Μπήκε στο αυτοκίνητο και έκατσε στην πίσω δεξιά θέση. Μου ζήτησε να τον μεταφέρω 3-4 στενά πιο πάνω, μέσα στην Κηφισιά, και θεώρησα ότι πρόκειται για τοπική κούρσα.

»Καθώς προχωρούσαμε και χωρίς να προηγηθεί τίποτα απολύτως, ένιωσα ξαφνικά ένα κάψιμο στον σβέρκο μου. Δεν άκουσα τίποτα, δεν κατάλαβα τι είχε συμβεί. Μου είχε ρίξει τρεις σφαίρες. Ηταν 7.30 το απόγευμα όταν μπήκε στο αμάξι μου» δήλωσε στην εφημερίδα Έθνος.

Ο 30χρονος οδηγός ταξί συνήλθε μετά 20 λεπτά και χάρη σε μία υπήκοο Φιλιππίνων που εργάζεται στην περιοχή και είχε ειδοποιήσει την Αστυνομία, μεταφέρθηκε εγκαίρως σε νοσοκομείο. Υποβλήθηκε σε επέμβαση στον Ερυθρό Σταυρό και αφαιρέθηκαν τρία βλήματα στο πίσω μέρος του λαιμού του.
    
Πολύ κοντά στο σημείο που ο άγνωστος δράστης πυροβόλησε τον 32χρονο, βρέθηκε νεκρός ο 52χρονος οδηγός ταξί, στη συμβολή των οδών Κοκκιναρά και Χαριλάου Τρικούπη.

Σύμφωνα με πηγές της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος, η αστυνομία εκτιμά ότι η επίθεση στον 32χρονο ήταν «πρόβα» δολοφονίας και πως ο δράστης πειραματιζόταν με το όπλο του. 

Στα δύο ταξί έχουν βρεθεί κάλυκες οι οποίοι εξετάζονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Από τη βαλλιστική εξέταση αναμένεται να επιβεβαιωθεί ή όχι αν πρόκειται για κάλυκες από το ίδιο όπλο. Επίσης, ερευνάται το όχημα του 52χρονου, ενώ εξετάζεται το υλικό από κάμερες ασφαλείας.




Newsroom ΔΟΛ


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου