Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

Κυβερνητική «βόμβα»: Παράθυρο για διαγραφή χρεών από την εφορία



Το ιδιωτικό χρέος προβληματίζει σοβαρά τα κυβερνητικά στελέχη και όπως φαίνεται μάλλον δεν προσδοκά να γεμίσει τα κρατικά ταμεία από τα οφειλόμενα.

Ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος από το βήμα του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών έριξε «βόμβα» αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο διαγραφής χρεών στην εφορία, χωρίς ωστόσο να είναι σαφές ποιους θα μπορούσε να αφορά, πολίτες που έχουν «γονατίσει» από τα χρέη και κινδυνεύουν να χάσουν μέχρι και τα σπίτια τους ή πρόκειται για «δωράκι» σε κακοπληρωτές μεγαλοοφειλέτες. 

Όπως είπε, για τα χρέη των ιδιωτών θα πρέπει να εξεταστεί το ζήτημα με «γενναιότητα», στο τι πραγματικά μπορεί να κερδίσει η ελληνική οικονομία.

Υπάρχει, όπως είπε, το παράδειγμα Χρηματιστηριακής που οφείλει 5 δισ. ευρώ με τις προσαυξήσεις, ο ιδιοκτήτης δεν είναι στη ζωή και τίθεται εν αμφιβόλω τι μπορεί τελικά να εισπράξει το κράτος.

Πόσο είναι το ιδιωτικό χρέος

Τα ληξιπρόθεσμα χρέη στην εφορία έχουν «εκτοξευθεί» λόγω της αδυναμίας των νοικοκυριών να ανταποκριθούν στην «φοροκαταιγίδα».

Περισσότεροι δε από 4 εκατομμύρια φορολογούμενοι χρωστούν στην εφορία πάνω από 95 δισ. ευρώ, με αποτέλεσμα ένας στους δύο φορολογουμένους να μην μπορεί να εκδώσει φορολογική ενημερότητα και πλέον πολλοί να απειλούνται ακόμα και με κατάσχεση του σπιτιού τους για χρέη 500 ευρώ!

«Πρέπει να επιδείξουμε και εμείς ως πολιτικό σύστημα θάρρος», είπε ο κ. Λιάκος.

«Κάθε μήνα ανακοινώνονται ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο. Τα μισά είναι πραγματικά και τα άλλα μισά πρόστιμα και προσαυξήσεις, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων αφορά σε εταιρείες, οι οποίες αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν» πρόσθεσε. 


Πηγή : newsbomb.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου