Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

Η ΕΡΤ "έκοψε" την επίσκεψη του κ. Παυλόπουλου στην Κάλυμνο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων




Τις δηλώσεις, αλλά και την επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στην Κάλυμνο, "έκοψε" χθες η δημόσια τηλεόραση από το κεντρικό της δελτίο ειδήσεων.

Οι δηλώσεις του κ. Παυλόπουλου, -ο οποίος έστειλε διπλό μήνυμα στην Τουρκία, για σχέσεις καλής γειτονίας και φιλίας, αλλά και αποφασιστικότητας για την υπεράσπιση των συνόρων μας με βάση το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο- δεν κρίθηκαν άξιες λόγου για να ειπωθούν από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ.

Γιατί άραγε; Μήπως οι κάποιοι αρμόδιοι διαφώνησαν με τα λεγόμενα του Προέδρου της Δημοκρατίας και αποφάσισαν να τα κόψουν; Και αν ισχύει αυτό η διοίκηση της ΕΡΤ συμφωνεί με την απαράδεκτη αυτή λογοκρισία;

Πάντως η επίκληση της εύκολης και βολικής δικαιολογίας, για ευθύνη του γνωστού "δαίμονα του τυπογραφείου", δεν μπορεί να σταθεί -και καλό θα ήταν να μην βιαστούν να την χρησιμοποιήσουν κάποιοι-, καθώς ασφαλείς δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν, ότι στέλεχος της ΕΡΤ, με θέση ευθύνης στο δελτίο ειδήσεων, φέρεται να είπε, όταν του ζητήθηκαν εξηγήσεις για το απαράδεκτο αυτό γεγονός, ότι δεν έπαιξε το θέμα γιατί "αυτό έπαιξε στο μεσημβρινό δελτίο"!!!

Για την ιστορία, η επίσκεψη του κ. Παυλόπουλου, -ο οποίος έτυχε ενθουσιώδους υποδοχής από τους κατοίκους του νησιού-, αλλά και οι δηλώσεις του, ήταν από τα βασικά θέματα των κεντρικών δελτίων ειδήσεων όλων των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών.

Να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη φορά που η ΕΡΤ -και όπως λένε οι ίδιες ασφαλείς πληροφορίες- ο ίδιος υπεύθυνος έκοψε επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας από δελτίο της ΕΡΤ. Η προηγούμενη φορά ήταν η επίσημη επίσκεψη του κ. Παυλόπουλου στην Ορεστιάδα.



Πηγή : thepressroom.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου