Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Ν.Δ. : Την αποκλειστική ευθύνη των νέων σκληρών μέτρων έχουν ο κ. Τσίπρας, ο κ. Καμμένος και οι βουλευτές τους




Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α' Αθηνών, κ. Βασίλης Κικίλιας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ανέφερε στην εισαγωγική του τοποθέτηση τα εξής:

«Ο κ. Τσίπρας και ο κ. Τσακαλώτος φέρνουν από το παράθυρο ένα νέο τέταρτο Μνημόνιο, δεσμεύοντας τη χώρα σε διαρκή λιτότητα και μετά το 2018.

H Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να ψηφίσει το δημοσιονομικό πακέτο νέων σκληρών μέτρων που θα φέρει στη Βουλή η Κυβέρνηση. Την αποκλειστική ευθύνη έχουν ο κ. Τσίπρας, ο κ. Καμμένος και οι βουλευτές τους, που στηρίζουν την Κυβέρνηση. 

Τώρα, γίνεται εμφανές πως, εάν το αίτημα της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη για εκλογές είχε γίνει αποδεκτό, τότε η διαπραγμάτευση μιας σοβαρής και αξιόπιστης Κυβέρνησης θα είχε φέρει πολύ καλύτερα αποτελέσματα για τον ελληνικό λαό. ιατί θα είχε προχωρήσει αποφασιστικά τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και θα είχε πετύχει την επανεκκίνηση της οικονομίας.

Το  αίτημά μας για εκλογές, ένα χρόνο πριν, δεν σχετίζεται με το κλείσιμο της αξιολόγησης, αλλά εκφράζει την ανάγκη του πλειοψηφικού ρεύματος της ελληνικής κοινωνίας για πολιτική αλλαγή.

 Η ανασυγκρότηση της χώρας περνάει μέσα από μια ισχυρή και αποφασισμένη Κυβέρνηση, με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Μια Κυβέρνηση των καλύτερων, με ένα εθνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων, επενδύσεων και νέων θέσεων εργασίας.

Με λιγότερους φόρους και λιγότερες δαπάνες. Και όχι με φοροεπιδρομές παντού και σπατάλες.

Με στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας. Και όχι με εξόντωσή της.

 Με εξορθολογισμό του Κράτους και αξιολόγηση στο Δημόσιο. Και όχι με κομματικούς στρατούς και παράνομες μονιμοποιήσεις.

Σε αυτήν την μεγάλη προσπάθεια δεν χωρούν διαφορετικές ατζέντες. Σε αυτήν την μεγάλη προσπάθεια δεν χωράει αυτός ο ΣΥΡΙΖΑ.

Γιατί δεν μπορεί, δεν ξέρει και δεν θέλει να υλοποιήσει ένα τέτοιο σχέδιο. Το μόνο που ξέρει, το μόνο που θέλει να κάνει, είναι να επενδύει συνειδητά στο διχασμό, στο ψέμα και τη λασπολογία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει επιλέξει το δρόμο της αλήθειας, της έντιμης πολιτικής αντιπαράθεσης, του μέτρου και της λογικής.

Μέλημά μας είναι πώς θα βρει δουλειά ο άνεργος, πώς τα σχολεία μας και τα νοσοκομεία μας θα λειτουργούν καλύτερα και πώς οι νέοι θα αποκτήσουν και πάλι ελπίδα, θα μπορούν να ονειρευτούν, να δημιουργήσουν, να ζήσουν».


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου