Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Λουκέτο στο Νοσοκομείο Νάουσας λόγω ελλείψεων




Όταν λείπουν οι παθολόγοι και οι καρδιολόγοι, το νοσοκομείο δεν μπορεί παρά να είναι κλειστό. Ακόμα κι αν πρόκειται για ένα δημόσιο ίδρυμα που εξυπηρετούσε κανονικά 50.000 κατοίκους με πληρότητα που δεν έπεφτε ποτέ κάτω από το 100%!

Διαβάστε εδώ την σχετική ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΗ του εν λόγω νοσοκομείου.

Όπως αναφέρουν από την ΠΟΕΔΗΝ, οι λόγοι που κλείνει το νοσοκομείο είναι σαφείς:

Παθολογική Κλινική:

Υπηρετούν δύο παθολόγοι, ο ένας εκ των δύο είναι επικουρικός που κρίθηκε ως επιμελητής Β΄ στο Νοσοκομείο της Κοζάνης. Φεύγει από ημέρα σε ημέρα. Οι γιατροί κάνουν πάνω από 10 εφημερίες το Μήνα. Δεν αντέχουν άλλο. Μένουν εφημερίες ακάλυπτες. Παθολογική Κλινική 27 κλινών με πληρότητα 100% χωρίς Παθολόγους Ιατρούς.

Καρδιολογική Κλινική:

Υπηρετούν δύο καρδιολόγοι. Δεν φθάνουν παρ’ ότι κάνουν πάνω από 10 εφημερίες το μήνα. Δεν αντέχουν άλλο. Αναβάλλονται χειρουργεία εξαιτίας της έλλειψης καρδιολόγων.

Καρδιολογική Κλινική 11 κλινών με πληρότητα 100% χωρίς καρδιολόγους .

Με απόφαση Διοικητή που σας κοινοποιούμε, το Νοσοκομείο κλείνει Πέμπτη 23/3/2017 και την Κυριακή 26/3/2017. Φυσικά θα ακολουθήσουν πολλές τέτοιες αποφάσεις του Διοικητή.

Η παθολογική και η καρδιολογική Κλινική θα είναι ακάλυπτες από γιατρούς. Τους νοσηλευόμενους ασθενείς (ειδικά της καρδιολογικής) ποιος θα τους βλέπει;

Και καταλήγουν:

Τι λένε οι λαλίστατοι υπουργοί Υγείας; Πάμε μήπως για κατάργηση του νοσοκομείου;

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ                ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ





Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Πηγή : iatropedia.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου