Παρασκευή, 3 Μαρτίου 2017

Σαββαΐδου: Για πολιτικούς λόγους η αποπομπή μουΕπίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε μέσω της προσφυγής της στη Δικαιοσύνη, η πρώην Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων.

Επίθεση κατά της κυβέρνησης η οποία την έπαυσε από τα καθήκοντά της τον Οκτώβριο του 2015 μετά από απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, εξαπέλυσε μέσω της προσφυγής της στη Δικαιοσύνη, η πρώην Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου.

Η κα Σαββαΐδου ανέλαβε καθήκοντα τον Ιούνιο του 2014 και στην προσφυγή της προς την αυξημένη επταμελή σύνθεση του Γ΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας που συζητήθηκε σήμερα, αναφέρει πως η απόφαση για την παύση της ελήφθη όχι προς εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος, αλλά προς ικανοποίηση κομματικών και πολιτικών επιδιώξεων, επειδή δεν ήταν αρεστή στην κυβέρνηση.

Ανέφερε ακόμα πως με το υπ΄ αριθμόν 1338/2016 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, απαλλάχθηκε από την κατηγορία για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος. 

Η Κατερίνα Σαββαΐδου είχε κατηγορηθεί πως είχε δώσει μεγαλύτερο χρονικό περιθώριο από αυτό που ορίζει ο νόμος στους τηλεοπτικούς σταθμούς προκειμένου να αποδώσουν στο Δημόσιο το 20% που εισπράττουν για λογαριασμό του επί της αξίας των διαφημίσεων.Της Άννας Κανδύλη
Πηγή : euro2day.gr


Αντιδράσεις:

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου