Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

Παρίσι: Ριζοσπαστικοποιημένος μουσουλμάνος ο δράστης στο αεροδρόμιο Ορλί




Ο άνδρας που πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από στρατιώτες στο αεροδρόμιο του Ορλί ήταν το ίδιο πρόσωπο που είχε πυροβολήσει εναντίον των δυνάμεων ασφαλεάς νωρίτερα σήμερα το πρωί στο βόρειο Παρίσι και ήταν ένας ριζοσπαστικοποιημένος μουσουλμάνος γνωστός στις αρχές.

Ο γάλλος υπουργός Εσωτερικών επιβεβαίωσε το γεγονός και προσέθεσε ότι ο άνδρας που σκοτώθηκε στο αεροδρόμιο του Ορλί ήταν γνωστός στην αστυνομία και στις υπηρεσίες πληροφοριών.

Σύμφωνα με τον υπουργό, ο άνδρας που σκοτώθηκε στο Ορλί είχε τραυματίσει έναν αστυνομικό με πιστόλι νωρίτερα το πρωί όταν τον σταμάτησαν για έλεγχο ταυτότητας σε ένα άλλο σημείο του Παρισιού.

Η εισαγγελία κατά της τρομοκρατίας έχει αναλάβει την έρευνα για τα δύο επεισόδια, ανέφερε το γραφείο της εισαγγελίας

Μετά τον πυροβολισμό το Orly Sud εκκενώθηκε πλήρως από τους ταξιδιώτες, οι οποίοι οδηγήθηκαν εκτός του αεροδρομίου.

Στο αεροδρόμιο κατέφθασε και η ειδική μονάδα έκτακτης επέμβασης «RAID » και πυροτεχνουργοί για να εξακριβώσουν κατά πόσο ο δράστης φορούσε ζώνη με εκρηκτικά, εάν είχε συνεργάτες και προκειμένου να διασφαλισθεί η ασφάλεια όλων των χώρων του αεροδρομίου, ωστόσο δεν βρέθηκε κάποιο ίχνος εκρηκτικών.

Οι έρευνες διευρύνθηκαν και στην δυτική πτέρυγα του αεροδρομίου, το Orly Ouest, όπου διακόπηκε η κυκλοφορία και σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters αρκετές πτήσεις εκτρέπονται προς το αεροδρόμιο Σαρλ Ντε Γκoλ.

Στο μεταξύ τα αεροπλάνα που έχουν φθάσει στο αεροδρόμιο παραμένουν στους χώρους στάθμευσης χωρίς να επιτρέπουν την έξοδο στους επιβάτες.



(ΑΠΕ - ΜΠΕ / REUTERS)
Πηγή : kathimerini.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου