Κυριακή 12 Μαρτίου 2017

Μητσοτάκης: Αποτελεί πάγια δέσμευσή μας η κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί




Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε σήμερα, Σάββατο 11 Μαρτίου, την έκθεση «Οινόραμα 2017».

Αμέσως μετά, ο κ. Μητσοτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση: 


«Με ιδιαίτερη χαρά, επισκέπτομαι και φέτος την έκθεση “Οινόραμα”. 

Διαπιστώνω, με ακόμα μεγαλύτερη χαρά, ότι ο κλάδος της αμπελουργίας, παρά τις πολλές δυσκολίες, είναι ένας δυναμικά αναπτυσσόμενος κλάδος, με πολλά μικρά οινοποιεία, τα οποία παράγουν ποιοτικά κρασιά σε καλές τιμές και επιχειρούν επάξια να διεκδικήσουν τη θέση που τους αξίζει στις αγορές του εσωτερικού και του εξωτερικού. 

Αποτελεί στρατηγική επιλογή της Νέας Δημοκρατίας να στηρίξουμε τον κλάδο της αμπελουργίας.

Να σας βοηθήσουμε να προωθήσετε εκείνες τις τοπικές ποικιλίες, με όλα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, που μπορούν πραγματικά να προσδώσουν στο ελληνικό κρασί το συγκριτικό πλεονέκτημα που του αξίζει. 

Αποτελεί πάγια δέσμευσή μας η κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί, ενός φόρου ο οποίος ούτε έσοδα απέφερε στο ελληνικό Δημόσιο και προσέθεσε φυσικά πολύ μεγάλη γραφειοκρατία στους παραγωγούς - ειδικά στους μικρούς παραγωγούς. 



Μπορούμε να κάνουμε πολλά περισσότερα μαζί, πολιτεία και κλάδος, για να υποστηρίξουμε το ελληνικό κρασί, να το προωθήσουμε στις αγορές της Ελλάδος, αλλά και του εξωτερικού. 

Να το συνδέσουμε με τον τουρισμό και με την πλούσια πολιτιστική μας παράδοση και κυρίως να δημιουργήσουμε θέσεις απασχόλησης στην ελληνική περιφέρεια. 

Χαίρομαι ιδιαίτερα που βλέπω νέες γενιές αμπελουργών, νέους ανθρώπους, που αγαπούν το κρασί και την παραγωγή του και με πολύ μεγάλο μεράκι και κέφι επενδύουν σε αυτό το τόσο ελληνικό και διαχρονικό προϊόν.

Και πάλι συγχαρητήρια και να γνωρίζετε ότι η στήριξή μας στην προσπάθειά σας είναι δεδομένη».


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου