Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

Παρέμβαση Τσίπρα ζητά η ΝΔ για το ερωτηματολόγιο της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ




Την αντίδραση της ΝΔ προκάλεσε το ερωτηματολόγιο που κυκλοφόρησε η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ εν όψει του συνεδρίου της. «Δυστυχώς στον ΣΥΡΙΖΑ το αδύνατο και το παράνομο γίνεται κανονικό» αναφέρει το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, καλώντας τον πρωθυπουργό να παρέμβει.

«Σε κάθε δημοκρατικό πολίτη, σε κάθε λογικό άνθρωπο, προκαλεί αλγεινή εντύπωση το ερωτηματολόγιο της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ. Εκεί παρουσιάζονται ως αποδεκτές εναλλακτικές συμπεριφορές, αλλά και μια σειρά προκλητικές και παράνομες πράξεις. 

» Έστω και τώρα καλούμε τον κ. Τσίπρα, που διετέλεσε στέλεχος και της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, να παρέμβει σταματώντας αυτόν τον εκτροχιασμό» αναφέρει η ΝΔ.

Στο ερωτηματολόγιο, εν όψει του Συνεδρίου, η νεολαία επιχειρεί να σκιαγραφήσει το πολιτικό προφίλ των μελών της, καλώντας τους συμμετέχοντες να απαντήσουν σε ερωτήσεις όπως: «Συμμετέχετε σε αντισυμβατικές ακτιβιστικές δράσεις (π.χ. οργανωμένες κλοπές από αλυσίδες σούπερ-μάρκετ και αναδιανομή των προϊόντων σε πολίτες); «Συμμετέχετε σε καταλήψεις σε συμβολικούς στόχους (γραφεία πολιτικών, τραπεζικά καταστήματα);».

Το θέμα προκάλεσε την αντίδραση και της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, η οποία ανέφερε ότι ο 'ακτιβισμός της κλοπής' είναι το όνειρο του ΣΥΡΙΖΑ για την Ελλάδα».

Η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ διευκρίνισε ότι «το ερωτηματολόγιο δεν αποτυπώνει τις θέσεις της οργάνωσης, αλλά αποτελεί μια κοινωνιολογική έρευνα σε σχέση με τις τάσεις στο εσωτερικό της νεολαίας ως διακριτής κοινωνικής κατηγορίας».



Newsroom ΔΟΛ


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου