Κυριακή 5 Μαρτίου 2017

«Φέσι» 700.000 ευρώ στη Βουλή από 49 βουλευτές! Δανεικά και αγύριστα!



Τα «κόκκινα δάνεια» των βουλευτών προκαλούν πονοκέφαλο στη Βουλή καθώς το… φέσι όλο και μεγαλώνει. Το ζήτημα απασχόλησε πριν από λίγες μέρες την αρμόδια Επιτροπή και αποφασίστηκε να προχωρήσουν στις επόμενες κινήσεις που προβλέπονται για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Πρόκειται για μια υπόθεση που είναι «ανοικτή» τα τελευταία χρόνια και αφορά στα άτοκα δάνεια των βουλευτών από την ίδια τη Βουλή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής, 49 πρώην και νυν βουλευτές έχουν λάβει από τον προϋπολογισμό της Βουλής δάνεια συνολικού ύψους 700.000 ευρώ τα οποία δεν εξυπηρετούνται.

Παρά το γεγονός ότι δόθηκε η δυνατότητα για ρύθμιση των οφειλομένων σε 48 δόσεις, μόνο 13 βουλευτές μπήκαν στη ρύθμιση αλλά και αυτοί εξόφλησαν την πρώτη δόση και ύστερα δεν συνέχισαν τις πληρωμές, με αποτέλεσμα η οφειλή τους να καταστεί ληξιπρόθεσμη.

Καμία πρόθεση να ρυθμίσουν τις οφειλές τους δεν εκδήλωσαν 25 βουλευτές, που το ύψος των οφειλομένων τους αγγίζει τις 190.000 ευρώ, με αποτέλεσμα να «σημάνει» συναγερμός στις αρμόδιες υπηρεσίες της Βουλής.




ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΤΣΑΒΟΥ
Πηγή : eleftherostypos.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου