Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

Αλλαγή καριέρας και μετά τα 40;




Παραγωγικοί, γεμάτοι ιδέες και δύναμη για καινούργια αρχή φαίνεται πως είναι οι 40άρηδες του σήμερα. Όπως χαρακτηριστικά δηλώνει η Ιλιάδα Κοθρά, η οποία δημιούργησε την Living Postcards.gr "θέλησα να μοιράσω στους ξένους μια διαφορετική εικόνα της Ελλάδας από αυτή που είχαν συνηθίσει να βλέπουν στα καρτ ποστάλ που ήταν κρεμασμένα στα περίπτερα. Θεωρώ ότι η ηλικιακή ομάδα των άνω των 40 έχει πληγεί από την ανεργία, τις απολύσεις. Είναι η μόνη λύση αν έχουμε μια ιδέα να την προχωρήσουμε. Πρέπει να μάθουμε να κάνουμε καινούργια αρχή, να αλλάξουμε ζωή, χώρα, γειτονιά".

Για συλλογική δουλειά κάνει λόγο ο Αντρέας Στεφανίδης από την aephoria.net. "Εμείς προσπαθούμε να ενώσουμε όλους τους πόρους, ανθρώπινους, οικονομικούς, περιβαλλοντικούς. Δυσκολίες υπάρχουν, αλλά υπάρχουν κι ευκαιρίες. Φτάνει όμως να τις δημιουργούμε σε συλλογικό επίπεδο. Η γενιά των άνω των 40 έχει πλούτο εμπειριών και πλούτο ιδεών. Άρα μπορούμε να τα καταφέρουμε".

Και ο Κωνσταντίνος Μαχαίρας από την οργάνωση Γη δήλωσε ότι "προ κρίσης υπήρχε επιχειρηματικότητα αλλά χωρίς δημιουργικότητα. Υπήρχε κρίση ιδεών. Οι οικονομικές δυσκολίες μας έκαναν να προσεγγίσουμε τα πράγματα διαφορετικά και να τα αλλάξουμε, πιθανόν διότι διαθέτουμε πλέον την εμπειρία".

Τέλος η Μαρία Παφιώλη από το cvexpers.gr επισημαίνει ότι οι άνω των 40 έχουν ιδέες αλλά η αλλαγή καριέρας δεν γίνεται σε μια μέρα. "Αυτό που λείπει είναι ένα πρόγραμμα παρέμβασης επαγγελματικού προσανατολισμού για αυτήν την ηλικιακή ομάδα".



Πηγή : kathimerini.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου