Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Μπακογιάννη, Δήμας, Καλαφάτης : Τραγικές καθυστερήσεις στα προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ 2014 – 2020




Η Τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α΄ Αθηνών, κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, ο αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης, βουλευτής Κορίνθου, κ. Χρίστος Δήμας και ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εξωτερικών, βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, κ. Σταύρος Καλαφάτης, με αφορμή τις τραγικές καθυστερήσεις στα προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ 2014 – 2020, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

«Η Νέα Δημοκρατία έχει επισημάνει εδώ και καιρό τις τραγικές καθυστερήσεις και τις μηδενικές επιδόσεις της Κυβέρνησης στα προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ 2014 – 2020, για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις και την παραγωγική οικονομία, ασκώντας τον απαιτούμενο κοινοβουλευτικό έλεγχο στον κατ’ εξοχήν αρμόδιο υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Η Κυβέρνηση μέχρι σήμερα κωφεύει. Κρύβεται και δεν απαντά, καθώς τα στοιχεία δείχνουν ότι οι απαντήσεις των αρμοδίων Υπουργών μέχρι σήμερα θα είναι λευκή κόλλα. Διότι η αβελτηρία, η ανικανότητα, η έλλειψη συντονισμού ανάμεσα στις υπηρεσίες του Υπουργείου, οι ελλείψεις στη Μ.Ο.Δ. Α.Ε. που αδυνατεί να ανταποκριθεί στα χρονοδιαγράμματα συνεχίζουν να υφίστανται. Τρέχουν και πιέζουν άρον - άρον μπας και δώσουν έστω και καθυστερημένα κάτι ως απάντηση στην τεκμηριωμένη κριτική της Νέας Δημοκρατίας.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι οι δράσεις για την ενίσχυση των επενδυτικών σχεδίων των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεις και στον Τουρισμό ακόμη δεν έχουν ξεκινήσει να αξιολογούνται. Πέντε μήνες μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων στη δράση ενίσχυσης της αυτοαπασχόλησης για τους πτυχιούχους της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, δεν έχουν ακόμη εκδοθεί αποφάσεις για την οριστική ένταξη των δικαιούχων  που είναι απαραίτητες για την υποβολή αιτημάτων ελέγχου και πληρωμής των δαπανών τους. Ο λογαριασμός Escrow Account που είχε νομοθετήσει η Νέα Δημοκρατία και με τυμπανοκρουσίες ο κ. Α. Χαρίτσης είχε ανακοινώσει τη λειτουργία του βρίσκεται σε πλήρη αδράνεια. 

Κατά τα άλλα η αναπτυξιακή φλυαρία και η παροχολογία προγραμμάτων συνεχίζονται, χωρίς κανένα σοβαρό σχεδιασμό και συμμετοχή της επιχειρηματικής κοινότητας.

Επί δύο χρόνια, η Κυβέρνηση έχει καταφέρει να μείνει μετεξεταστέα και να μην έχει αξιοποιήσει ούτε ένα ευρώ για τους Μικρομεσαίους από τα κονδύλια του νέου ΕΣΠΑ 2014 - 2020. Αντιθέτως έχει επιδοθεί σε μία ανελέητη φορολογική και ασφαλιστική αφαίμαξη, υπηρετώντας απόλυτα την ιδεολογική της εμμονή ενάντια στην υγιή επιχειρηματικότητα».


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου