Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Λευκός οίκος Τράμπ η απλά teleshopping





Η σύμβουλος του Τραμπ διαφημίζει την κολεξιόν της Ιβάνκα

Έγιναν έξαλλοι ακόμη και Ρεπουμπλικανοί

Η σύμβουλος του Τραμπ εξοργίζει Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικάνους διαφημίζοντας την κολεξιόν της Ιβάνκα.    

Η Κέλιαν Κόνγουει παραβίασε τους κανόνες στους οποίους υπάγονται οι σύμβουλοι του προέδρου, δηλώνουν Δημοκρατικοί αλλά και Ρεπουμπλικάνοι παραπέμποντας το θέμα στην επιτροπή Δεοντολογίας.  

Ο Ρεπουμπλικάνος Τζέισον Τσάφετζ, επικεφαλής στην επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων, δήλωσε πως θα πρέπει να συμφωνήσει με τα υπόλοιπα στελέχη που ζητούν να παραπεμφθεί το θέμα στην επιτροπή Δεοντολογίας.  

Πάντως ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου,  Σον Σπάισερ, δήλωσε ότι η σύμβουλος του Τραμπ δέχτηκε παρατήρηση μετά την διαφήμιση που έκανε "on air" για την συλλογή ρούχων και υποδημάτων της Ιβάνκα,  ωστόσο, δεν αποκάλυψε αν η ίδια υπάκουσε σε αυτά που της είπαν .

Σε δηλώσεις της, πάντως, η Κόνγουει έσπευσε να δηλώσει ότι  ο Τραμπ την στηρίζει 100%. 

Πώς διαφήμισε την Ιβάνκα

Μετά τον μπαμπά της, η Ιβάνκα απέκτησε μία απρόσμενη διαφημίστρια για την κολεξιόν της, όπως σχολιάζουν επικριτικά τα αμερικανικά ΜΜΕ: τη σιδηρά κυρία του Τραμπ του Λευκού Οίκου, Κέλιαν Κόνγουει. Δημοκρατικοί αλλά και Ρεπουμπλικάνοι ξεσηκώθηκαν μετά την διαφήμιση που έκανε η ξανθιά Κόνγουει για τα ρούχα και τα παπούτσια που φέρουν την υπογραφή της Ιβάνκα μέσω τηλεοπτικού δικτύου. 

Ειδική επιτροπή του Κογκρέσου θα εξετάσει κατά πόσο η σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ έκανε κατάχρηση της θέσης και διαφήμισε την κολεξιόν της Ιβάνκα στην τηλεόραση και πιο συγκεκριμένα στο δίκτυο "Fox News". Όπως αναφέρει ο εκπρόσωπος των Δημοκρατικών στην επιτροπή δεοντολογίας, οι δηλώσεις της Κόνγουει συνιστούν παραβίαση των κανόνων στους οποίους υπάγονται οι σύμβουλοι του προέδρου.

Στις αρχές της εβδομάδας, η εταιρεία "Nordstrom" ανακοίνωσε ότι σταματά να προωθεί την κολεξιόν της αγαπημένης κόρης του Τραμπ, Ιβάνκα. Άμεση ήταν η αντίδραση του  προέδρου των ΗΠΑ, ο οποίος έσπευσε μέσω Twitter να στηρίξει την κόρη του.  

Λίγες ώρες αργότερα, η Κέλιαν Κόνγουει, η σύμβουλος του Τραμπ, σε συνέντευξή της στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο έσταζε μέλι για τα ρούχα και τα παπούτσια της Ιβάνκα.

"Πηγαίνετε να αγοράσετε την κολεξιόν της Ιβάνκα. Δεν μου αρέσουν τα ψώνια. Θα πάω όμως και εγώ η ίδια. Είναι μία πολύ ωραία συλλογή έχω ήδη κάποια κομμάτια. Θα τους κάνω και διαφήμιση. Πηγαίνετε να αγοράσετε, διατίθενται και στο διαδίκτυο" δήλωσε η Κέλιαν Κόνγουει διαφημίζοντας σαν να μην τρέχει τίποτα την κολεξιόν της κόρης του προέδρου. 

Λίγες ώρες νωρίτερα, ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ έβαλε στο στόχαστρο τη γνωστή αλυσίδα καταστημάτων Nordstrom χαρακτηρίζοντας "άδικη" την απόφασή της να σταματήσει να πουλάει την κολεξιόν της κόρης του Ιβάνκα. Όπως συνηθίζει έδωσε την απάντηση του μέσα από το λογαριασμό του στο Twitter. «Η κόρη μου Ιβάνκα αντιμετωπίστηκε με πολύ άδικο τρόπο από τη Nordstrom. Είναι μία σπουδαία προσωπικότητα, πάντα με παρακινεί να κάνω το σωστό.»

Ο όμιλος Nordstrom διαθέτει 350 καταστήματα σε ΗΠΑ και Καναδά. Τις τελευταίες ημέρες περιελήφθη στον κατάλογο των «υπό μποϊκοτάζ» επιχειρήσεων που συνέταξε ο ιστότοπος «Grab Your Wallet» επειδή πωλούν ενδύματα της Ιβάνκα.  Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «The Seattle Times» η απόφαση της εταιρείας που εδρεύει στο Σιάτλ βασίστηκε στα έσοδα από τις πωλήσεις της μάρκας της κόρης του Ντόναλντ Τραμπ. Εκπρόσωπος της Nordstrom δεν αποσαφήνισε αν η απόφαση είναι μόνιμη ή αν η αλυσίδα καταστημάτων λιανικής θα κρίνει αν θα αγοράζει τη σειρά ρούχων κάθε σεζόν.  


Πηγή : protothema.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου