Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017

Η επίδειξη gucci τους πείραξε τα αριστερά κοψίδια στο Αρχαιολογικό μουσείο δεν πειράζουν




Διαβάζουμε στον Ελεύθερο Τύπο

Η Κονιόρδου το… τσίκνισε στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και προκάλεσε αντιδράσεις

Μαλλιά κουβάρια έγιναν στο υπουργείο Πολιτισμού με φόντο τα κοψίδια της Τσικνοπέμπτης, στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.

Το πρώτο Μουσείο της χώρας τσικνίστηκε εχθές, για πρώτη φορά, παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, σε «ρεφενέ»-πάρτι που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Ενιαίου Συλλόγου Υπαλλήλων ΥΠΠΟ. «Μήπως έχει χαθεί η μπάλα;», αναρωτιούνται συνδικαλιστές του υπουργείου.

Η χθεσινή εκδήλωση του Ενιαίου Συλλόγου για την Τσικνοπέμπτη στο Αίθριο του ΕΑΜ άναψε φωτιές. Οχι στα κάρβουνα καθώς οι παρευρισκόμενοι -80 με 100 άτομα- τίμησαν την ημέρα με νοστιμιές που έφτασαν με κέτερινγκ. Οι φωτιές άναψαν σε άλλο επίπεδο.

Σε ανακοίνωσή της, με τον τίτλο «Τα συνδικάτα και οι…δημόσιες σχέσεις», η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση βάλλει κατά του Ενιαίου Συλλόγου τον οποίο κατηγορεί ότι «αναλώνεται σε χαριεντισμούς και φιέστες με αυτούς που θα φέρουνε τα νέα μέτρα» και διαχωρίζει τη θέση της από το πάρτι. Nα σημειώσουμε, επίσης, πως είναι η πρώτη φορά που το Μουσείο παραχωρείται (και μάλιστα ατύπως) για εκδήλωση Τσικνοπέμπτης!

«Δεν τους έφτανε που η κοπή της πίτας του Ενιαίου μετατράπηκε, με ευθύνη του προεδρείου του Ενιαίου, σε κοπή της πίτας της υπουργού! Τώρα ανέλαβαν εργολαβικά να υλοποιήσουν μια πρόταση της υπουργού που απευθύνθηκε δημόσια στο Αμφιθέατρο του ΥΠΠΟ κατά την εκδήλωση της κοπής της πίτας», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

«Τι θα λέγατε να κάνουμε μια γιορτή όλοι μαζί ρεφενέ, να βάλω εγώ τα κρασιά και να φέρει ο καθένας από κάτι, να το γιορτάσουμε και να γνωριστούμε;», ήταν η πρόταση της κ. Κονιόρδου, σύμφωνα με τους συνδικαλιστές.

«Μέχρι εδώ καλά», σημειώνει η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση και ζητάει να μάθει πώς αυτή η πρόταση «μετατράπηκε σε εκδήλωση του Ενιαίου Συλλόγου για την Τσικνοπέμπτη με πρόσκληση όπου αναγράφεται πως «η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα» και ότι «θα παραστεί και η υπουργός Πολιτισμού». «Τελικά», σημειώνεται, «τα κοψίδια για το ρεφενέ “πάρτι” θα χρεωθούν στα (γαλαντόμα;) ταμεία του Ενιαίου Συλλόγου;

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με το κλείσιμο του Μουσείου, στις 4 το απόγευμα και διήρκεσε περίπου δύο ώρες, με την κ. Κονιόρδου σε χαλαρές στιγμές και ένα ποτήρι κρασί στο χέρι να γνωρίζεται με τους υπαλλήλους του υπουργείου της.

 Aπεργούν οι αρχαιοφύλακες

Το πάρτι δημιούργησε προστριβές και με τους αρχαιοφύλακες οι οποίοι κλήθηκαν με απόφαση των υπηρεσιών του υπουργείου να δουλέψουν υπερωρίες. «Ως πρόεδρος του Σωματείου δεν πρόκειται να νομιμοποιήσω με την παρουσία μου την εκτός ωραρίου απλήρωτη εργασία των αρχαιοφυλάκων», είπε στον «Ε.Τ.» ο Γιάννης Μαυρικόπουλος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Φύλαξης Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ). Μετά από ομόφωνη απόφαση του Σωματείου τους οι αρχαιοφύλακες πραγματοποιούν 24ωρη προειδοποιητική απεργία την ερχόμενη Δευτέρα που θα έχει ως συνέπεια «όλα τα Μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι να παραμείνουν κλειστά με το αναγκαίο προσωπικό ασφαλείας». Οι αρχαιοφύλακες ζητούν «τη διατήρηση της καταβολής των Κυριακών και αργιών και των επιπλέον ημερών εργασίας από το Ταμείο Απαλλοτριώσεων όπως ισχύει μέχρι τώρα, την επέκταση της σύστασης αυτοτελών γραφείων φύλαξης σύμφωνα με τον νέο Οργανισμό του ΥΠΠΟ και την πρόσληψη 200 μονίμων αρχαιοφυλάκων, μέσω ΑΣΕΠ, σύμφωνα με την πρωθυπουργική εξαγγελία.

Η απεργία των αρχαιοφυλάκων χαλάει και τη γιορτή της υπ. Πολιτισμού τη Δευτέρα στον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων, στον Κεραμεικό. Στο κτίριο που εδρεύει το συνδικαλιστικό όργανο των αρχαιολόγων η υπουργός θα γνωριστεί με τους διαπιστευμένους συντάκτες του υπουργείου τρεις και πλέον μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της. Η επιλογή του συγκεκριμένου χώρου σημαίνει, άραγε, ότι παίρνει πίσω την υποβάθμιση της αρχαιολογικής υπηρεσίας που προωθεί στο νέο οργανόγραμμα του υπουργείου;



Αντώνης Καρατζαφέρης



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου