Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

Σήμερα η απόφαση για Energa - HellasPower



Το δικαστήριο έχει ορίσει τη σημερινή δικάσιμο για να εκφωνήσει την απόφασή του επί της ενοχής ή μη των 19 κατηγορουμένων.

Τίτλοι τέλους αναμένεται να μπουν σήμερα, ύστερα από δύο περίπου χρόνια ακροαματικής διαδικασίας, στην πολύκροτη υπόθεση Energa - HellasPower.

Κι αυτό γιατί το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων όπου εκδικάζεται η υπόθεση σε πρώτο βαθμό, έχει προσδιορίσει τη σημερινή δικάσιμο ως την ημέρα κατά την οποία θα εκφωνήσει την απόφασή του επί της ενοχής ή μη των συνολικά 19 κατηγορουμένων. Τα αδικήματα, που κατά περίσταση τους αποδίδονται, είναι αυτά της υπεξαίρεσης με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου (Ν. 1608/1950), της λαθρεμπορίας και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, εκπρόσωποι των δύο εταιριών παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, μεταξύ των οποίων οι Άρης Φλώρος και Βασίλης Μηλιώνης,  ενώ εισέπρατταν από τους πελάτες τους τον ειδικό φόρο κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και το τέλος ακίνητης περιουσίας, γνωστό τότε ως ΕΕΤΗΔΕ, δεν κατέβαλαν τα χρήματα, ως όφειλαν, στα κρατικά ταμεία. Κατά την ελληνική Δικαιοσύνη, η ζημία που προκλήθηκε στο Δημόσο υπολογίζεται στα 152 εκατομμύρια ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί πως η δίκη ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2015 και μετά από την εξέταση δεκάδων μαρτύρων, αλλά και την πολύμηνη αποχή των δικηγόρων, έφτασε πλέον στο τελικό στάδιο. Ήδη η εισαγγελέας της έδρας έχει εισηγηθεί την απαλλαγή του Βασίλη Μηλιώνη καθώς και την καταδίκη του Άρη Φλώρου και άλλων έντεκα κατηγορουμένων. Από την πλευρά τους, οι κατηγορούμενοι απολογούμενοι αρνήθηκαν ότι διέπραξαν οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη, ενώ έχουν εκφράσει τη δέσμευση τους πως θα επιστρέψουν στο Δημόσιο 83 εκατ. ευρώ.



Αντωνία Ξυνού
Πηγή : news247.gr




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου