Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Κυνηγάνε δήθεν την διαφθορά λέει ο Τσίπρας και αυτοί ταξίδια στο Παρίσι και άλλα πολλά



Είπε ο Τσίπρας σύμφωνα με την Καθημερινή : «Το πάρτι της διαφθοράς τελείωσε»!! Και το είπε ποιος αυτός που μόλις πριν λίγες ημέρες επέστρεψε από κρυφό ταξίδι στο Παρίσι, αυτός που είπε πριν από μία εβδομάδα εξαπατώντας σε άρθρο του ότι δεν πάρει νέα μέτρα και σε λίγες ημέρες έρχονται θυσιάζοντας και πάλι τους Έλληνες για να παραμείνει όσο μπορεί περισσότερο πρωθυπουργός.

Ο Τσίπρας σήμερα έδωσε ένα ακόμα ρεσιτάλ κάνοντας τον "τιμωρό" χωρίς πρώτα να έχει τιμωρήσει τον ίδιο και τους συνεργάτες του για τα αίσχη που έχουν κάνει αυτά τα δύο χρόνια.

Διαβάζουμε στο ρεπορτάζ στην Καθημερινή

Η διαφθορά στη χώρα δεν είναι περιθωριακό φαινόμενο και συνδέεται με τους όρους ανάπτυξης του καπιταλισμού στην Ελλάδα, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα της Βουλής, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη για τη διαφθορά κατά τη διάρκεια της «Ωρας του Πρωθυπουργού».

Η γιγάντωση της διαφθοράς είναι εγγενές χαρακτηριστικό ενός πολιτικού και οικονομικού δικτύου εξουσίας που οικοδομήθηκε στη χώρα, ιδίως στην περίοδο της μεταπολίτευσης, σημείωσε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε πως  για την αντιμετώπιση της διαφθοράς απαιτείται και ένα ηθικό ανάστημα που όπως ανέφερε, «η δική μας κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι διαθέτει».

Η αντιμετώπιση της διαφθοράς δεν μπορεί παρά να είναι προτεραιότητα, επανέλαβε ο πρωθυπουργός, ο οποίος υπογράμμισε: «Αναλαμβάνουμε το πολιτικό κόστος, αφού τα συμφέροντα αντιστέκονται και εξαπολύουν καθημερινά επίθεση που είναι και ένας δείκτης ότι κάνουμε την δουλειά μας. Θα αρχίσω να ανησυχώ όταν οι επιθέσεις σταματήσουν.»

Αναφορικά με τις λίστες των φοροφυγάδων, ο πρωθυπουργός επισήμανε πως έχει σημειωθεί πρόοδος και δήλωσε πως θα γίνει ενοποίηση των λιστών των μεγαλοκαταθετών σε μια ενιαία λίστα και θα ελεγχθούν πάνω από 1.000.000 ΑΦΜ. Παράλληλα, χαρακτήρισε το ΚΕΕΛΠΝΟ, «άντρο μαύρου χρήματος», υπογραμμίζοντας πως το πάρτι τελείωσε και οι υπεύθυνοι θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη.

Για το σκάνδαλο Novartis, ο πρωθυπουργός είπε ότι αφορά αδιαφανή τρόπο τιμολόγησης των φαρμάκων και πρόσθεσε ότι «παίρνουν τον δρόμο για τον εισαγγελέα», στοιχεία για τα δελτία τιμών φαρμάκων των ετών 2012, 2013, 2014, μεταξύ των οποίων και της Novartis.

«Που ήταν οι θεσμοί, πού ήταν η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, πού ήταν τα ΜΜΕ», διερωτήθηκε ο κ. Τσίπρας αναφερόμενος στο πόρισμα της Επιτροπής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ, λέγοντας πως «το 1,7 δισ. ευρώ που δόθηκε με θαλασσοδάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ» αφορούσε «το μεγάλο πάρτι που έγινε με το δημόσιο χρήμα»

  «Η πάταξη της διαφθοράς είναι θέμα κοινωνικής δικαιοσύνης και ισότητας και απαιτεί πολιτική βούληση. Η δέσμευσή μας απέναντι στο κοινοβούλιο και στον ελληνικό λαό είναι να μην λογαριάσουμε το πολιτικό κόστος και να προχωρήσουμε παραπέρα στη θεσμική θωράκιση απέναντι στην διαφθορά και τη διαπλοκή», συμπέρανε ο πρωθυπουργός.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου