Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Απέσυρε την προκλητική τροπολογία για τους εκπαιδευτικούς των βουλευτών η Ιγγλέζη



Είχε προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων

Σε απόσυρση της προκλητικής τροπολογίας που ζητούσε την αναδρομική πληρωμή υπερωριών και αποζημιώσεων κίνησης σε εκπαιδευτικούς που έχουν αποσπαστεί σε βουλευτικά και κομματικά γραφεία αναγκάστηκε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Ιγγλέζη μετά από την γενικευμένη κατακραυγή.

Η ρύθμιση είχε κατατεθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για το κρατικό πιστοποιητικό γλωσσομάθειας που συζητείται και ψηφίζεται σήμερα με τη διαδικασία του επείγοντος.

Να σημειωθεί ότι η τροπολογία είχε «εισπράξει» και την κατακραυγή των ΑΝΕΛ με τον κ. Δημήτρη Καμμένο να αναρτά στην προσωπική του σελίδα στο facebook: «Δεν έχω λόγια να εκφράσω την διαφωνία μου για την τροπολογία της κυρίας Ιγγλέζη για τις υπερωρίες των αποσπασμένων εκπαιδευτικών. ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ. ΑΣ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΝ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΕΡΑΣΕΙ ΑΥΤΗ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ. ΝΤΡΟΠΗ!».


Επίσης, οι Γιώργος Μαυρωτάς και Γιώργος Αμυράς από το Ποτάμι σχολίασαν: «Μπορεί επιμελώς και επανειλημμένα παρά τις συνεχείς ερωτήσεις μας από τον Αύγουστο του 2016 μέχρι και πρόσφατα, να «ξεχνούν» να μας απαντήσουν πόσους εκπαιδευτικούς εκτός τάξης απασχολεί ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα, τόσο στο ίδιο το κόμμα όσο και στα πολιτικά γραφεία Υπουργών και βουλευτών. Ωστόσο δεν «ξεχνούν» να φέρνουν τροπολογία στη Βουλή για να πληρώσουν τις υπερωρίες των αποσπασμένων εκπαιδευτικών στα βουλευτικά τους γραφεία. Και βέβαια η τροπολογία είναι βουλευτική για να μην ξέρει κανείς πόση είναι η επιπλέον δαπάνη για το κράτος. Εύγε! Το Ποτάμι σταθερό στις αρχές και στις αξίες του θα συνεχίσει παρά τα εμπόδια του παλιού και του νέου παλαιοκομματικού κατεστημένου, να καταγγέλλει τέτοιες πρακτικές».



Πηγή : protothema.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου