Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Νέα Δημοκρατία: Τα πυροτεχνήματα της Δευτέρας έσβησαν και η αλήθεια αποκαλύπτεται



Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α' Αθηνών, κ. Βασίλης Κικίλιας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ανέφερε στην εισαγωγική του τοποθέτηση τα εξής:

«Ο κ. Τσίπρας και η Κυβέρνησή του προσπάθησαν ανεπιτυχώς με ψέματα και προπαγάνδα να κρύψουν την αλήθεια από τον ελληνικό λαό. 

Τα πυροτεχνήματα της Δευτέρας έσβησαν και η αλήθεια αποκαλύπτεται.

Μας έλεγαν:

·    Ότι θα πάρουμε συμφωνία για το χρέος
·    Ότι θα κλείσουμε την αξιολόγηση
·    Ότι θα μπούμε στην ποσοτική χαλάρωση
  
Και από την άλλη:

·      Ότι δε θα νομοθετήσουν πρόσθετα μέτρα με ισχύ μετά το 2018
·      Ότι δε θα μειωθεί το αφορολόγητο
·      Ότι δε θα πειράξουν τις συντάξεις

Μιλούσαν για πολιτική συμφωνία, που αποδείχτηκε για μια ακόμη φορά, ότι είναι απάτη.

Έχουν κερδίσει επάξια τη θέση τους στη συνείδηση του ελληνικού λαού, ως οι μεγαλύτεροι ψεύτες που γνώρισε η Μεταπολίτευση.

Η πραγματικότητα είναι ότι:

Η αβεβαιότητα συνεχίζεται. Κανείς δεν ξέρει πότε θα κλείσει η αξιολόγηση. Η πραγματική οικονομία βουλιάζει.
  
Ο κ. Τσίπρας πήγε στις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ για να συντονίσει την κομματική του προπαγάνδα. Αλλά ούτε αυτός ούτε ο Υπουργός του έχουν ακόμα δώσει εξηγήσεις στον ελληνικό λαό.

Τι θα κάνει αύριο άραγε στη Βουλή ο κ. Τσίπρας;

Θα επαναλάβει τα ίδια χοντροκομμένα ψέματα;

Η Νέα Δημοκρατία ζητά επίσημα τη σύγκληση της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, προκειμένου να προσέλθουν οι κ. Τσακαλώτος και Χουλιαράκης για να ενημερώσουν για το τι ακριβώς έγινε στο Eurogroup της περασμένης Δευτέρας.

Δυστυχώς, η Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα έκανε αναλογικά μέσα σε δύο χρόνια, τη μεγαλύτερη ζημιά που έχει γίνει ποτέ στη χώρα, στα χρόνια της Μεταπολίτευσης.

Η Νέα Δημοκρατία ζήτησε εγκαίρως να κλείσει η αξιολόγηση το συντομότερο και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. 

Έτσι, δεν θα είχαμε φτάσει σε οικονομικό και πολιτικό αδιέξοδο και δεν θα πλήρωναν οι συμπολίτες μας, το κόστος της καθυστέρησης, της αβεβαιότητας και της αναξιοπιστίας της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Εδώ που φτάσαμε, η συμφωνία πρέπει να κλείσει, γιατί σε κάθε άλλη περίπτωση οδηγούμαστε σε χρεωκοπία. 
             
Την αποκλειστική όμως ευθύνη για την τύχη της αξιολόγησης, το σύνολο των μέτρων και τις συνέπειές τους, φέρει ο κ. Τσίπρας, η Κυβέρνησή του και οι βουλευτές του.

Τώρα είναι πλέον ξεκάθαρο, ότι εάν το αίτημα του Κυριάκου Μητσοτάκη για εκλογές πέρσι τον Μάρτιο είχε γίνει αποδεκτό, η χώρα θα βρισκόταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση από αυτή που είναι τώρα. 

Δυστυχώς, το σύνολο των δυσμενών επιπτώσεων της “πολιτικής” διαπραγμάτευσης των κ. Τσίπρα - Καμμένου δεν έχει ακόμη διαφανεί». 


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου