Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Πότε θα αντικατασταθήσουν οι νέες ταυτότητες τις παλιές



Όταν τα λεφτά τα σκορπάς σε διορισμούς και άλλα δεν θα μπορέσεις να καλύψεις το κόστος των 80 εκατομμυρίων ευρώ για τις νέες ταυτότητες και έτσι άλλος ένας σχεδιασμός μένει πίσω.

Οι επιτροπές που είχαν αναλάβει να σχεδιάσουν τις νέες ταυτότητες τελείωσαν τις εργασίες τους το καλοκαίρι που μας πέρασε, αλλά το κόστος είναι ακόμα απαγορευτικό.

Το κόστος ανά άτομο για την έκδοση νέα ταυτότητας θα ανέρχεται σε 10€.

Στις νέες ταυτότητες θα υπάρχουν στοιχεία ανάλογα με εκείνα του διαβατηρίου ενώ έχουν πάρει και την έγκριση των Αμερικανών αφού ειδικό κλιμάκιο της αρμόδιας υπηρεσίας των ΗΠΑ ήρθε στην Ελλάδα στο πλαίσιο των ελέγχων της παράνομης μετανάστευσης και τα στελέχη του έμειναν ικανοποιημένα από τις δικλείδες ασφαλείας των νέων ταυτοτήτων, έτσι δεν θα υπάρξει και πρόβλημα με τη visa.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα απαιτούνται 15 μήνες μέχρι την ολοκλήρωση του διαγωνισμού που θα ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2017 ενώ έως το 2019 θα έχει τελειώσει όλη η απαιτούμενη διαδικασία ώστε μέσα στο έτος να κυκλοφορήσουν οι νέες ταυτότητες.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου