Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

Φόβος και τρόμος των οδηγών οι επιθέσεις των κουκουλοφόρων στα λεωφορεία



Κουκουλοφόροι με βαριοπούλες που "παίρνουν τον νόμο στα χέρια τους" και σπάνε ακυρωτικά μηχανήματα. Αυτή είναι η εικόνα που παρατηρείται με την τοποθέτηση των νέων ακυρωτικων μηχανημάτων στα λεωφορεία, με τα περιστατικά, όπως μας λένε οι οδηγοί, να είναι αρκετά συχνά.

Την Τετάρτη 6 τρόλεϊ και 5 λεωφορεία έγιναν στόχος στην οδό Πατησίων έξω από την ΑΣΟΕΕ, με ομάδα νεαρών να τα ακινητοποιεί και να κάνει γκραφίτι γύρω από αυτά. Στο ίδιο σημείο οι νεαροί έβαψαν και 5 λεωφορεία που εκτελούσαν τα δρομολόγια Γαλάτσι-Ζωγράφου και Κυψέλη-Μαράσλειο. Σε ένα από αυτά δεν δίστασαν να καταστρέψουν ολοσχερώς   τρία ακυρωτικά μηχανήματα παλιού τύπου τοποθετώντας ταινίες και κόλλες στις σχισμές τους.

Την ίδια ημέρα στο Ίλιον (οδός Δαβάκη) ομάδα αντιεξουσιαστών με συνθήματα υπέρ των "ελεύθερων μετακινήσεων για όλους" έσπασαν νέο ακυρωτικό μηχάνημα σε λεωφορείο, ενώ στις 23:15, στην οδό Συρακουσών στο Γαλάτσι, τέσσερα άτομα μπήκαν σε λεωφορείο της γραμμής 054 και έσπασαν με σφυριά και βαριοπούλες τρία ακυρωτικά μηχανήματα νέου τύπου.

"Μάζεψε τα πράγματα σου και βγες έξω"

Απίστευτη είναι η μαρτυρία οδηγού λεωφορείου που βίωσε τέτοια περιστατικά. "Φωνάζουμε την αστυνομία δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα παραπάνω. Μπαίνουν μέσα και χαλάνε τα ακυρωτικά μηχανήματα. Κολλάνε αφίσες. Φοβόμαστε. Δεν ξέρεις τι έχει ο καθένας μέσα στο μυαλό του. Έχει τύχει. Μου λένε μάζεψε τα πράγματα σου και φύγε. Στο Πολυτεχνείο μου έχει τύχει. Είναι κουκουλοφόροι. Αστυνόμευση παιδιά" λέει στην κάμερα του Newsit.gr.


"Βγαίνουμε απο τις γραμμές που περνούν από τα Εξάρχεια"

"Κάθονται και παίρνουν το νόμο στα χέρια τους για να σπάσουν το ακυρωτικό μηχάνημα, το οποιο πληρώνω και εγώ και όλοι μας. Έχω βιώσει επίθεση να μου σπάσουν όλο το λεωφορείο. Ακόμη και από οπαδούς ομάδων. Αναγκαζόμαστε και βγαίνουμε απο τις γραμμές περνάμε έξω από τα Εξαρχεια μετά τις 5 το απόγευμα. Το κράτος ανέχεται κάποιους ανθρώπους που δεν έπρεπε να τους ανέχεται", είναι ακόμα μία μαρτυρία οδηγού λεωφορείου.

Οι αντιεξουσιαστές έφτασαν στο σημείο να κυνηγήσουν λεωφορείο. Όλα συνέβησαν πριν από μερικές εβδομάδες όταν στην αφετηρία στου Ζωγράφου ομάδα νεαρών προσπάθησε να μπει σε λεωφορείο. Ο έμπειρος οδηγός αντιλήφθηκε τι επρόκειτο να συμβεί και έκλεισε τις πόρτες, ξεκινώντας το όχημα του. "Σε αυτό το περιστατικό ο οδηγός έφυγε και οι αντιεξουσιαστές τον κυνήγησαν και με σφυρί έσπασαν την πίσω πόρτα", μας λέει ο Νίκος Πετρόπουλος, αντιπρόεδρος του συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ.


Υπάρχει πρόβλημα. Μπαίνουν μέσα με βαριοπούλες κουκουλοφόροι και μασκοφόροι  και τρομοκρατεί τον κόσμο. Στου Ζωγράφου κατέβηκαν τεσσερις νεαροί και μπήκαν μέσα είπαν στον οδηγό θα κάνουμε μία παρέμβαση δεν θα πειράξουμε κανέναν και με μία βαριά έσπασαν τα ακυρωτικά μηχανήματα", μας λέει χαρακτηριστικά.




ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Μίλτος Σακελλάρης
Πηγή : newsit.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου