Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Ένταση στην δίκη για την Χ.Α. από ομάδες ακροαριστερών και ακροδεξιών



Από νωρίς το πρωί είχαν συγκεντρωθεί στο Εφετείο δεκάδες μέλη αντιφασιστικών και αντιεξουσιαστικών οργανώσεων, ενόψει της έναρξης εξέτασης μαρτύρων για την υπόθεση της επίθεσης χρυσαυγιτών στο στέκι «Αντίπνοια», στα Πετράλωνα, στις 30 Ιουνίου 2008. 

Ομάδα αντιεξουσιαστών μπόρεσε και μπήκε στα δικαστήρια που δικάζεται η οργάνωση Χ.Α. με αποτέλεσμα να υπάρξει σύρραξη μεταξύ των ακροαριστερών και ακροδεξιών.

Το δικαστήριο διακόπηκε, όταν εντός της αίθουσας η κατάσταση παρεκτράπηκε με τους υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής να φωνάζουν συνθήματα και να πετούν αντικείμενα στην απέναντι πλευρά, από την οποία έρχονταν απαντήσεις.

Χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας για να εκκενωθεί η αίθουσα, η έδρα αποσύρθηκε και διακόπηκε η ακροαματική διαδικασία.

Η Αστυνομία από την αρχή δεν επέτρεψε την είσοδο εντός της δικαστικής αίθουσας σε ακροατές από όλες τις ακραίες οργανώσεις για να αποφεύγει τυχόν ένταση.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν ανέβηκε στο βήμα ο πρώτος μάρτυρας για την υπόθεση της επίθεσης στα Πετράλωνα και ζήτησε να επιτραπεί η είσοδος -στο δικαστήριο- συντρόφων του. 

Η πλευρά των χρυσαυγιτών άρχισε να φωνάζει συνθήματα όπως «αίμα τιμή Χρυσή Αυγή» και «π..ς γιοι αναρχικοί» και να πετάει αντικείμενα. Η άλλη πλευρά των ακροαριστερών και αντιεξουσιαστών ανταπέδωσε τα συνθήματα και απειλήθηκε σύρραξη με τους αστυνομικούς στη μέση και την έδρα του δικαστηρίου να αποχωρεί.

Η ένταση με την παρέμβαση της αστυνομίας εκτονώθηκε, ωστόσο, η διαδικασία διεκόπη και θα συνεχιστεί στις 16 Φεβρουαρίου.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου