Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017

Ο γιος του Μοχάμεντ Άλι «κρατούμενος» κατά την επιστροφή του στις ΗΠΑ λόγω διατάγματος Τραμπ

Πηγή: twitter


Ένας από τους γιους του θρύλου του μποξ Μοχάμεντ Αλι κρατήθηκε και ανακρίθηκε επί δύο ώρες κατά την επιστροφή του στις ΗΠΑ από τη Τζαμάικα, εξαιτίας του ονόματός του που έμοιαζε με αραβικό, όπως μετέδωσαν τα αμερικανικά μέσα.

Ο Μοχάμεντ Αλι Τζούνιορ, 44 ετών, γεννημένος στη Φιλαδέλφεια της Πενσιλβάνια και κάτοχος αμερικανικού διαβατηρίου, ταξίδευε με τη μητέρα του Χαλίλα Καμάτσο-Αλι, πρώην σύζυγο του πυγμάχου που πέθανε τον περασμένο χρόνο, διηγήθηκε ο δικηγόρος του Κρις Μαντσίνι στο Courier-Journal του Λούισβιλ.

Μητέρα και γιος κρατήθηκαν για ανάκριση στο διεθνές αεροδρόμιο του Φορτ Λόντερντέιλ στην Φλόριντα στις 7 Φεβρουαρίου.

Η Χαλίλα Καμάτσο-Αλι αφέθηκε ελεύθερη αφού έδειξε στους τελωνειακούς φωτογραφία της με τον πρώην σύζυγό της. Αλλά ο Μοχάμεντ Αλι Τζούνιορ δεν είχε μαζί του φωτογραφία με τον πατέρα του και κρατήθηκε επί δίωρο για να απαντήσει σε ερωτήσεις όπως «από πού προέρχεται το όνομά σας», «είστε μουσουλμάνος;». Απάντησε ότι είναι μουσουλμάνος, όπως ο πατέρας του, αλλά η ανάκρισή του συνεχίσθηκε.

«Για την οικογένεια Αλι, είναι σαφές ότι όλα αυτά συνδέονται με τις προσπάθειες του κ. Τραμπ να απαγορεύσει την είσοδο μουσουλμάνων στις Ηνωμένες Πολιτείες», δήλωσε ο δικηγόρος αναφερόμενος στο περιώνυμο διάταγμα Τραμπ που απαγορεύει την είσοδο στο αμερικανικό έδαφος πολιτών από επτά μουσουλμανικές χώρες.

Ο δικηγόρος της οικογένειας Αλι συγκεντρώνει στοιχεία και για άλλες παρόμοιες περιπτώσεις κράτησης και ανάκρισης προσώπων και ενδεχομένως θα προσφύγει δικαστικά σε ομοσπονδιακό επίπεδο.

Οι αρμόδιες αρχές του αεροδρομίου και του τελωνείου δεν απάντησαν στις ερωτήσεις της αμερικανικής εφημερίδας για το θέμα.


Πηγή : CNN.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου