Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Νέο «χτύπημα» τρομοκρατών φοβούνται οι Αρχές

Πηγή: (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)


Με επείγον σήμα τους σε όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες και κυρίως σε αστυνομικά τμήματα, οι Αρχές ασφαλείας ζητούν από τους αστυνομικούς να παίρνουν επιπλέον μέτρα αυτοπροστασίας, να αυξήσουν τις περιπολίες και οι σκοποί των τμημάτων να είναι σε αυξημένη επαγρύπνηση, καθώς δεν αποκλείεται οι τρομοκράτες να επιχειρήσουν και νέο χτύπημα, μετά το αποτυχημένο στο αστυνομικό τμήμα της Δάφνης.

Στις 10 Μαρτίου συμπληρώνονται 7 χρόνια από το θάνατο, μετά από συμπλοκή με αστυνομικούς, του μέλους του «Επαναστατικού Αγώνα» Λάμπρου Φούντα και οι Αρχές εκτιμούν ότι κάποιοι θα επιχειρήσουν ένα επετειακό χτύπημα.

Οι Αρχές βρίσκουν ως πιο πιθανό, στόχος να είναι κάποιο αστυνομικό τμήμα ή και κάποια περιπολία, γι’ αυτό και συχνά, ακόμα και μέσω ασυρμάτου, δίνονται εντολές για αυξημένα μέτρα αυτοπροστασίας των αστυνομικών.

Οι αναλυτές της αντιτρομοκρατικής, μετά τα απανωτά αποτυχημένα χτυπήματα των τρομοκρατών, εκτιμούν ότι κάποιοι θα επιδιώξουν ένα άμεσο χτύπημα για να κερδίσουν τις εντυπώσεις, αλλά κυρίως οι «επίδοξοι αρχηγοί» να κερδίσουν την ηγετική θέση που επιδιώκουν, τώρα που εμφανίστηκε κενό εξουσίας στο χώρο της τρομοκρατίας με την αδρανοποίηση της Παναγιώτας Ρούπα, του Νίκου Μαζιώτη, αλλά και έγκλειστων μελών της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς.

Όπως είχε γράψει το CNN Greece οι Αρχές εκτιμούν ότι το βιβλίο τρομοκρατία, αλλάζει κεφάλαιο με τους παλιούς πρωταγωνιστές να μπαίνουν στην άκρη και να παίρνουν τα ηνία καινούργια πρόσωπα.

Μάλιστα, δεν αποκλείεται να είναι άτομα τα οποία έχουν απασχολήσει τις Αρχές με παρουσία στο χώρο των αντιεξουσιαστών. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αντιτρομοκρατικής πάντως, οι αντιεξουσιαστές έχουν επιλέξει άφθαρτα πρόσωπα, που δεν έχουν σημανθεί από την αστυνομία, για να εκτελούν το επιχειρησιακό κομμάτι.

Το γεγονός ότι η "Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς" δυσκολεύεται να προχωρήσει το "Σχέδιο Νέμεσις" και να κάνει νέα χτυπήματα, αλλά και το γεγονός ότι Μαζιώτης και Ρούπα θα παραμείνουν στη φυλακή απενεργοποιημένοι προς το παρόν, δίνει τη δυνατότητα να γεννηθούν νέες τρομοκρατικές οργανώσεις, με νέα πρόσωπα που θα κάνουν χτυπήματα δολοφονικά και χαμηλού επιχειρησιακού ρίσκου.

«.... Η στρατολόγηση νέων μελών έχει ξεκινήσει ...» λέει στο CNN Greece στέλεχος της ΕΛΑΣ.



Μίνα Καραμήτρου
Πηγή : Cnn.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου