Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

Απειλές Τσαβούσογλου: Μη μας προκαλεί ο Καμμένος -Ξέρουμε να απαντάμε



Δεν έχουν τέλος οι τουρκικές προκλήσεις, καθώς μετά το ρεκόρ των παραβιάσεων που σημειώθηκαν χθες, σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας απείλησε την Ελλάδα ακόμα και με ατύχημα.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Χουριέτ κάλεσε τον Έλληνα υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο, να «συνετιστεί και να μαζέψει το μυαλό στο κεφάλι». Μάλιστα, πρόσθεσε  χαρακτηριστικά ότι ο Έλληνας υπουργός προκαλεί.

Ωστόσο ο  Μεβλούτ Τσαβούσογλου δεν περιορίστηκε μόνο στις επιθέσεις, αλλά έφτασε στο σημείο να απειλήσει την Ελλάδα με ατύχημα. Ανέφερε πως μπορεί να υπάρξει επεισόδιο, λόγω αυτής της «προκλητικής» συμπεριφοράς και όπως λέει, «ο Αλλάχ να φυλάξει, αν γίνει ένα δυστύχημα ανεπιθύμητο, αποκατάσταση δεν υπάρχει».

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι «ο συνέταιρος της κυβέρνησης Τσίπρα, που είναι ο ηγέτης της ακροδεξιάς, είναι ταυτόχρονα και υπουργός Άμυνας της Ελλάδας. Αυτός ο υπουργός προκαλεί συνεχώς. Η Ελλάδα από παλιά κάνει προκλητικές ενέργειες. Εμείς συμπεριφερόμαστε με λογική για να μην υπάρχει ένταση με τη γείτονά μας».

Λοβέρδος: Η Τουρκία κλιμακώνει καθημερινά την ένταση

Τις προκλητικές δηλώσεις του τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου σχολιάσε με δήλωσή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος. Ο κ. Λοβέρδος έκανε λόγο για κλιμάκωση από την πλευρά της Τουρκίας της έντασης μεταξύ των δύο χωρών και τόνισε ότι το διεθνές δίκαιο και οι διεθνείς συνθήκες επιβάλλουν τη συμμόρφωσή της με όσα έχουν συμφωνηθεί. Ειδικότερα ο κ. Λοβέρδος δήλωσε:

Η Τουρκία κλιμακώνει καθημερινά με προκλητικές πράξεις και δηλώσεις την ένταση μεταξύ μας. Το διεθνές δίκαιο με τις διεθνείς συνθήκες επιβάλλει τη συμμόρφωσή της στα συμπεφωνημένα.

Και μία παρατήρηση: Δε νοείται σε ένα κράτος μέλος της ΕΕ, ειδικά όταν έχει τα δικά μας προβλήματα λόγω Τουρκίας, να μην υπάρχει απόλυτη εναρμόνιση μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας.



Πηγή: iefimerida.gr 


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου