Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Νέα Δημοκρατία : Με Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ η χώρα είναι καταδικασμένη



Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α' Αθηνών, κ. Βασίλης Κικίλιας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ανέφερε στην εισαγωγική του τοποθέτηση τα εξής:

 «Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποίησε διήμερη επίσκεψη στο Βερολίνο, στις 13 – 14 Φεβρουαρίου, συναντώντας την Καγκελάριο της Γερμανίας και Πρόεδρο του CDU κυρία Angela Merkel, τον Υπουργό Οικονομικών κ. Wolfgang Schauble, σειρά βουλευτών, καθώς και εκπροσώπους γερμανικών επιχειρήσεων, που έχουν επενδύσει ή φιλοδοξούν να επενδύσουν στη χώρα μας. 

 Στο ταξίδι αυτό, ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε το πρόγραμμά του για την έξοδο της χώρας μας από την κρίση, με έμφαση στην ανάπτυξη της οικονομίας, την προσέλκυση επενδύσεων, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, καθώς και το ολοκληρωμένο σχέδιό μας για το προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα. 

  Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας χρησιμοποίησε τον ίδιο λόγο στο εξωτερικό με αυτόν που χρησιμοποιεί στο εσωτερικό, ενισχύοντας την αξιοπιστία της χώρας.         

   Επίσης, μετέφερε στην Καγκελάριο, αλλά και σε όλους τους συνομιλητές του, τις σκληρές προσπάθειες των Ελλήνων σε σχέση με τις δυσκολίες που περνούν, έπειτα από οκτώ χρόνια οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, την αξιοπρέπειά τους, την αλληλεγγύη τους σε αυτούς που δοκιμάζονται περισσότερο. 

   Τόνισε ότι οι κόποι και οι θυσίες των Ελλήνων δεν πρέπει και δεν μπορεί να πάνε χαμένοι. 
                       
  Ξεκαθάρισε, επίσης, ότι η θέση της Ελλάδας βρίσκεται στη καρδιά της Ευρώπης και της Ευρωζώνης και είναι αδιαπραγμάτευτη, απορρίπτοντας σενάρια που διακινούνται από κάποιους – και εντός της χώρας – για επιστροφή στη δραχμή. 

 Την ίδια ώρα που ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έδινε μάχη στο εξωτερικό για τα ελληνικά συμφέροντα, τα στελέχη της Κυβέρνησης, με αντιφατικές δηλώσεις, μνημεία ανευθυνότητας και τυχοδιωκτισμού, οδηγούσαν και οδηγούν τη χώρα στην αβεβαιότητα, την αποτυχία και άρα στην ήττα. 

   Για του λόγου το αληθές:

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΗΝ Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ (11/2/2017)

“Η αξιολόγηση θα κλείσει, χωρίς υποχωρήσεις σε ακραίους παραλογισμούς. Θα κλείσει γιατί η Ευρώπη δεν μπορεί να παίξει παιχνίδια ή να κάνει πειραματισμούς”.

ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ ΣΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΑΝΤΕΝΝΑ (14/2/2017)

 “Τι θέλατε να πει; Να πει ότι είμαστε έτοιμοι να κάνουμε 1 δις και μετά αυτοί να το πάνε στα 2 δις; Τι θέλατε να πει; Ο πρωθυπουργός πρέπει να κρατήσει μια γραμμή όσο σκληρή γίνεται για να κάνει όσο μικρότερη υποχώρηση ...”

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ BRIEFING (14/2/2017)

“Η Ελλάδα δεν χρειάζεται και δεν θα λάβει ούτε ένα ευρώ επιπρόσθετα μέτρα λιτότητας”.


ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΒΕΡΝΑΡΔΑΚΗΣ ΣΤΟΝ REAL FM (7/2/2017)

“Η ποσοτική χαλάρωση, αυτήν τη στιγμή, είναι ένα δευτερεύον ζήτημα. Δεν σημαίνει ότι, αν δεν μπούμε τον Μάρτιο, δεν υπάρχει ζωή μετά από αυτό”.


ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ (29/11/2016)

 “Το κλείσιμο της αξιολόγησης και η συμμετοχή στο πρόγραμμα της ποσοτικής χαλάρωσης δεν αρκεί να γίνουν κάποτε. Πρέπει να γίνουν τώρα, ώστε να έχουμε βγει μέσα στο 2018 στις αγορές”.

Και ύστερα από όλα αυτά, ακολούθησε η δήλωση – ομολογία του κ. Φίλη …

ΝΙΚΟΣ ΦΙΛΗΣ ΣΤΗΝ Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ (11/2/2017)

“Δεν έχει καμία νομιμοποιητική βάση αυτή η Κυβέρνηση. Είχαμε πει στις 5 Δεκεμβρίου κλείσιμο της αξιολόγησης και θα φύγει το Δ.Ν.Τ. Δεν επιβεβαιώθηκε καμία εκτίμησή μας”.


 Πλέον, όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν ότι το μόνο που ενδιαφέρει τον κ. Τσίπρα και την παρέα του, είναι οι καρέκλες τους και η μεγάλη ζωή που κάνουν. 

Εμείς έχουμε τονίσει ότι η δεύτερη αξιολόγηση θα έπρεπε να έχει κλείσει εδώ και πολύ καιρό και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. 

Η Κυβέρνηση αφήνει τη χώρα να σέρνεται, την οικονομία να βουλιάζει και τους πολίτες στην αβεβαιότητα.

Έχουν χάσει την επαφή τους με την πραγματικότητα, η οικονομία γύρισε στην ύφεση το τελευταίο τρίμηνο του 2016, έχουμε εκροή καταθέσεων 2,5 δις μόνο τον Ιανουάριο του 2017, η αγορά είναι σε απόγνωση, οι επαγγελματίες προσπαθούν με κάθε τρόπο να σωθούν από την υπερφορολόγηση και η Κυβέρνηση επαναλαμβάνει σαν φάρσα το σενάριο του 2015.

Μόνο που τώρα είναι απολύτως απομονωμένη από τον ελληνικό λαό.

Έτσι κι αλλιώς, με αυτήν την Κυβέρνηση η χώρα είναι καταδικασμένη.

Να σας δώσω ένα συγκεκριμένο παράδειγμα. Τη στιγμή που η πρώτη προτεραιότητα της χώρας είναι ή θα έπρεπε να είναι οι επενδύσεις και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, 18 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ βάζουν προσκόμματα στην επένδυση στο Ελληνικό, ζητώντας τον ορισμό αρχαιολογικών χώρων στο πρώην αεροδρόμιο.

Είναι εντυπωσιακό – για εμάς είναι απίστευτο – το ότι οι συγκεκριμένοι βουλευτές, που εκπροσωπούν τον ΣΥΡΙΖΑ και άρα την Κυβέρνηση, βάζουν εμπόδιο στην μεγαλύτερη επένδυση, η οποία υπάρχει, αυτήν τη στιγμή, και μπορεί να φέρει χιλιάδες θέσεις εργασίας. Είναι μια επένδυση pull factor και για άλλες στη χώρα, που θα επανεκκινήσει την ελληνική οικονομία. Θα δώσει το σήμα σε πολλούς επενδυτές από όλο τον κόσμο να έρθουν στην Ελλάδα. Αυτή είναι η Κυβέρνηση των κ. Τσίπρα και Καμμένου, που όχι μόνο δεν μπορεί να προσελκύσει νέες επενδύσεις και να φέρει δουλειές στη χώρα, αλλά δημιουργεί προσκόμματα, εμποδίζει και τορπιλίζει και τις ήδη υπάρχουσες. 

 Όσον αφορά τη νέα ”φάμπρικα” με τις παράνομες μονιμοποιήσεις συμβασιούχων υπαλλήλων του Δημοσίου, μέσω της οποίας η Κυβέρνηση προσπαθεί να στήσει το κομματικό Κράτος των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, θα ήθελα να επαναλάβω την πάγια θέση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

 Η Νέα Δημοκρατία δεν θα κάνει απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. Δεν θα γίνουν, όμως, αποδεκτές οι μονιμοποιήσεις συμβασιούχων με παράνομο τρόπο. Υπενθυμίζω ότι το άρθρο 103 του Συντάγματος απαγορεύει ρητά τις μονιμοποιήσεις συμβασιούχων στο Δημόσιο.

 Πιστεύουμε ακράδαντα στην αξιοκρατία και την αποτελεσματική λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης υπέρ του πολίτη. Έχουμε προειδοποιήσει την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να μην αγνοεί τις αποφάσεις του Αρείου Πάγου και να μην παρεμβαίνει στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

 Χρειαζόμαστε καλύτερο και όχι μεγαλύτερο Κράτος».


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου