Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

Κατσίκης (ΑΝΕΛ): Δραχμή και προσάρτηση των Σκοπίων



Και τι δεν είπε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κώστας Κατσίκης μιλώντας στο ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης NORTH98. Ο κ. Κατσίκης όταν ρωτήθηκε για την αξιολόγηση είπε ότι οι εκλογές είναι μονόδρομος αν δεν κλείσει.

Ο βουλευτής ανέφερε μεταξύ άλλων: «Αν η αξιολόγηση δεν κλείσει, αν ο χρόνος διαπραγμάτευσης επιμηκυνθεί και συμπέσει με τον χρόνο όπου οι οικονομικές δυνατότητες προς τακτοποίηση οικονομικών εκρεμμοτήτων και αναφέρομαι σε πληρωμή τόκων και χρεολύσιων, θα εξαρτηθούν. Συνεπώς αν είτε μετά τον Φεβρουάριο ή Μάρτιο δεν βρούμε λύση, τότε νομιζω μονόδρομος ειναι η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία, προσωπικά δεν βλέπω κάτι άλλο. Ελπίζω να πρυτανεύσει η λογική στην Ευρώπη. Σε μια τέτοια περίπτωση θα πρέπει να διαχειριστούμε την κατάσταση με οτι μας εχει απομείνει, μόνοι μας θα πρεπει να δούμε με την οικονομική μας κατάσταση».

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ χαρακτήρισε παραμύθια τις υποσχέσεις για την αντιμετώπιση του χρέους περι επιμήκυνσης και απομείωσης του χρέους γιατί μέχρι τωρα δεν έχουμε δει κάτι τέτοιο όπως ειπε και πρόσθεσε πιο κάτω : «Άρα λοιπόν και η επαναφορά στο εθνικό νόμισμα, είναι σενάριο που δεν μπορεί να το αποκλείσει κανείς, γιατί δεν βλέπω και τίποτε αλλο».

Ο Κώστας Κατσίκης με αφορμή τις προκλήσεις των Τούρκων αλλά και τις αναφορές των γειτόνων μας βόρεια περί "Μακεδονίας", ανέφερε κάτι που όπως σημείωσε, το είπε και χθες στη Βουλή στους σπουδαστές της Εθνικής Αμυνας: «Αν νομίζουν οτι τα εδάφη τους πρέπει να λέγονται Μακεδονία, τότε να προσθέσουμε στην ελληνική γή στα ελληνικά εδάφη τα Σκόπια ως Μακεδονία να τη θεωρήσουμε ως μια ακόμη αλύτρωτη πατρίδα για μας και με την σκέψη πάλι να γίνει δική μας να αναμένουμε να ωριμάσει ο χρόνος».

Στην ερώτηση τι ακριβώς εννοεί, ο κ. Κατσίκης σημείωσε:« Εννοώ, αν εκείνοι πιστεύουν οτι τα Σκόπια ειναι Μακεδονία, τότε οπου Μακεδονική γη, ελληνική γή και ο νοών νοείτο».

Η ΝΔ εξέδωσε ανακοίνωση για τις δηλώσεις Κατσίκη στην οποία αναφέρει:

«Είναι φανερό ότι και βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας συνειδητοποιούν ότι με την κυβερνητική ανευθυνότητα, την αναξιοπιστία και τις αλλοπρόσαλλες πολιτικές, η χώρα συνεχίζει έναν επικίνδυνο κατήφορο. Ομολογούν, πλέον, ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν είναι σε θέση να διαχειριστεί την κατάσταση που η ίδια έχει δημιουργήσει και βλέπουν τις εκλογές ως διέξοδο. Ας τους ακούσει ο κ. Τσίπρας».




Πηγή : newsit.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου