Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

Ιρλανδικό περιοδικό: Εξώφυλλο με στόχο να σημαδεύει τον κρόταφο του Τραμπ



Σοκ προκαλεί η ωμότητα του εξώφυλλου Φεβρουαρίου, του ιρλανδέζικου περιοδικού Village.

Σοκ προκαλεί η ωμότητα του εξώφυλλου Φεβρουαρίου, του ιρλανδέζικου περιοδικού Village.

Το περιοδικό έχει τίτλο «Γιατί όχι;» και φωτογραφία το κεφάλι του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, με έναν στόχο στον κρόταφο. Το περιοδικό αναλύει τα υπέρ και τα κατά μίας ενδεχόμενης δολοφονίας Τραμπ, για να καταλήξει ότι κάτι τέτοιο θα ήταν λάθος.

Αναλύει την προσωπικότητα του Τραμπ, παρουσιάζοντάς τον ως φορέα μίσους, αντιδημοκρατικό, αντιφιλελεύθερο, εχθρικό προς την ελευθερία του Τύπου και μισογύνη.



Αναφέρεται και στις θέσεις Τραμπ στο προσφυγικό, τις εκτρώσεις, τις γυναίκες, την εξωτερική πολιτική και το περιβάλλον, θέτοντας το ερώτημα «Τι πρέπει να γίνει;».

Στο editorial αφού γίνεται μια εκτενής αναφορά στις ακραίες αποφάσεις του προέδρου των ΗΠΑ αλλά και στη στάση του σε διάφορα σημαντικά θέματα, γίνεται μια αναφορά στην «τυραννοκτονία» για να καταλήξει τελικά πως ο Τραμπ δεν πρέπει να πέσει θύμα δολοφονικής επίθεσης και εξηγεί το «γιατί όχι».

«Ο Τραμπ θα αποξενώσει φίλους και θα εξοργίσει εχθρούς. Θα παραβιάσει το σύνταγμα, θα πλουτίσει παράνομα, θα έρθει σε ρήξη με συμμάχους», γράφει μεταξύ άλλων το Village.

Τέλος, συμπεραίνει: «Το αποτέλεσμα είναι ξεκάθαρα κατά της βίας. Ας μείνουμε στην δημοκρατία αυστηρά και, εφ’όσον είναι αναγκαίο, ύπουλα αλλά κατηγορηματικά». 




Πηγή: skai.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου