Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Λίμπα. Ο απόλυτος προορισμός για να τα σπάσεις...




Αισθανθήκατε ποτέ ότι έχετε πιεστεί αρκετά; ότι είστε απίστευτα αγχωμένοι; ότι έχετε απίστευτα νεύρα επειδή το κινητό σας τα «έπαιξε», η μάνα σας σας την λέει στεγνά ή η σύντροφός σας σας τα φοράει με τον καλύτερο σας φίλο;

Αν έχετε βρεθεί σε τέτοιου είδους καταστάσεις, τότε συνήθως αυτό που θέλετε είναι να τα «σπάσετε» (χαρακτηριστική η ατάκα «άντε, να μην τα σπάσω όλα εδώ μέσα»), να ξεσπάσετε, κοινώς να τα κάνετε «λίμπα».

Ε, λοιπόν, έχω πολύ καλά νέα για εσάς, καθώς τώρα μπορείτε και εσείς να εκτονωθείτε με ασφάλεια σε ένα πλήρως ελεγχόμενο και προστατευμένο περιβάλλον. Και φυσικά δεν αναφέρομαι στο να βγείτε έξω και να ξεσκάσετε ή να πάτε κάπου να χαλαρώσετε, αλλά να «πάτε να τα σπάσετε». Πού; Στο «Λίμπα» (όνομα και πράμα)…

Το «Λίμπα» άνοιξε πριν λίγο καιρό σε ένα υπόγειο της οδού Πιττακήστου Ψυρρή, στο κέντρο της Αθήνας, από ένα ζευγάρι γυμναστών, τους Ελένη Δρίβα και Σπύρο Τρικαλιώτη.Επειτα από ένα ταξίδι στην Αργεντινή που τους έβαλε ιδέες, επέστρεψαν στην Ελλάδα και δημιούργησαν το πρώτο ελληνικό «rageroom» (δωμάτιο θυμού). 

Κάποτε στην Ιαπωνία…

Η ιδέα έλκει την καταγωγή της από, πού αλλού, την Ιαπωνία, μία χώρα που φημίζεται για τα εκκεντρικά της εγχειρήματα – μην ξεχνάμε ότι εκεί υπάρχει και το επάγγελμα «να τρως, έναντι αμοιβής, το ξύλο της αρκούδας» (τύποι αράζουν έξω από τις εισόδους μεγάλων επιχειρήσεων και κάθονται και τρώνε ξύλο από τα αγχωμένα στελέχη τους). 

Σύντομα η τρέλα τουrageroomθα ξεπεράσει τα σύνορα της Ιαπωνίας και θα βρεθεί τόσο στην Αμερική όσο και στην Ευρώπη.

Πώς λειτουργεί…

Ο επισκέπτης του χώρου φοράει απαραιτήτως τον κατάλληλο εξοπλισμό, όπως φόρμα, γάντια, γυαλιά και κράνος, και στη συνέχεια επιλέγει ο ίδιος τα αντικείμενα που θέλει να σπάσει. Μπορεί να επιλέξει ένα από τα τρία πακέτα που είναι διαθέσιμα (το πιο οικονομικό πακέτο διαρκεί πέντε λεπτά και κοστίζει 5,5 ευρώ) ή να δημιουργήσει ένα δικό του πακέτο, σύμφωνα με τα δικά του γούστα (π.χ. φέρνοντας αντικείμενα της πρώην ή φωτογραφία του εργοδότη του). Στα rageroomsτης Αμερικής το πιο ακριβό πακέτο, το demolition (κατεδάφιση), διαρκεί 25 λεπτά και κοστίζει 75 δολάρια.

Αφού λοιπόν διαλέξει ένα από τα δύο διαθέσιμα δωμάτια, θα περάσει, υπό τους ήχους κλασικής ή tranceμουσικής, στο «κυρίως πιάτο», που δεν είναι άλλο από το να σπάσει ότι βρει μπροστά του, όπως βάζα, τηλεοράσεις, υπολογιστές, πιάτα κ.λπ. – πολλά από τα αντικείμενα είναι καινούργια, όχι μεταχειρισμένα, αγορασμένα από προμηθευτές ή παλαιοπώλες.

Η ανταπόκριση…

Τα πρώτα δείγματα είναι άκρως ενθαρρυντικά, με την ανταπόκριση του κοινού να ξεπερνά τις προσδοκίες του ζευγαριού. Υπάρχει μάλιστα και ζωηρό ενδιαφέρον από τουρίστες, που ενθουσιάζονται για την ξεχωριστή αυτή δραστηριότητα και οι οποίοι μεταφέρουν πίσω στη χώρα τους μία εικόνα που έκανε την Ελλάδα έναν όμορφο και ξεχωριστό προορισμό.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου