Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

«Έρωτας είναι καθώς ανάμεσα στα σκέλια της…» απαγγέλλει ο Κουράκης και εκστασιάζεται ο Καρανίκας!




Φέτα, Ελιές θρούμπες και έρωτες διαβάζουμε στο protothema.gr

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής Τάσος Κουράκης απήγγειλε το βράδυ της Τρίτης αποσπάσματα από τη νέα του ποιητική συλλογή στον Ιανό, παρουσία πολλών βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δεν έλειπε και ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Νίκος Καρανίκας. Απουσίαζε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης, ενώ στην εκδήλωση έδωσαν το «παρών» η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς και ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας. 

Γνωστός από τα ποιήματά του για το αιδοίο από τη συλλογή του με τίτλο Ιερωτικόν που κυκλοφόρησε το 2009, ο κ. Κουράκης επανέρχεται στο θέμα του έρωτα με τους γλαφυρότατους στίχους: «Έρωτας είναι/όταν, καθώς ανάμεσα στα σκέλια της,/αναρωτηθείς για κλάσμα δευτερολέπτου μήπως/τότε/πρωτοβγαίνεις στη ζωή και αντικρίζεις το φως!».

Σε άλλο σημείο της ποιητικής συλλογής αναφέρει: “Επί των λέξεων, αλλά και επί ακμής θαλάσσης. Ναυαγοί επί νήσων /που εκλαμβάνουν τους αφρούς των κυμάτων /ως αλυκές ξηράς και οδεύουν /επί ακμής θαλάσσης αβύθιστοι /προς το Άλας Η προσέγγιση του έρωτα ως διαδικασία γέννησής σου. Έρωτας είναι /όταν, καθώς ανάμεσα στα σκέλια της, /αναρωτηθείς για κλάσμα δευτερολέπτου μήπως /τότε /πρωτοβγαίνεις στη ζωή /κι αντικρίζεις το φως! Γιατί εν τέλει... Όταν τα κορμιά του έρωτα /ανασμιλεύονται /Οι λεγεώνες της ιστορίας /αποδομούνται

Αυτή τη φορά ωστόσο δεν λείπουν και άλλες - πλην των ερωτικών - αναφορές στα ποιήματά του με πιο γλαφυρή αυτή στην οποία αναφέρει: Δεν πρέπει να κατεβάζεις μονορούφι και νηστικός τη λογική. Θα παραπατάς. Πάντα χρειάζεται μισή φέτα όνειρο και λίγες θρούμπες ουτοπίες

Ο κ. Κουράκης έχει εκδώσει και άλλες ποιητικές συλλογές, όπως τη συλλογή του «Ιερωτικόν», με ποιήματα για το αιδοίο που κυκλοφόρησε το 2009, όπου έγραφε: "Δεν είναι ότι κόβω τα στήθη μου / για να συναντηθώ μαζί του / είναι ότι εκείνος ξεριζώνει το αιδοίο του / και γίνεται ένα μαζί μου / σε παραλληλία αφής".

Επίσης έλεγε: "ενώναμε τα αιδοία μας καταργώντας την εσοχή της και την εξοχή μου / κατακτώντας την παλινόρθωση του ανδρόγυνου / όπου ο άνδρας αποκτά αιδοίο χωρίς εξοχή και η γυναίκα εσοχή με πλήρωση / Έτσι που ο άνδρας γράφεται πλέον με Άλφα κεφαλαίο και η γυναίκα με Θήτα κεφαλαίο".

Την παρουσίαση συνόδευσαν ο σκηνοθέτης Θέμης Μουμουλίδης, ο Κώστας Θωμαΐδης στο τραγούδι και ο Γιάννης Τσόλκας στο πιάνο.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου