Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Ντάισελμπλουμ: Χωρίς συμμετοχή του ΔΝΤ η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει




Τη θέση ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει αν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αποφασίσει να μην συμμετάσχει στο τρίτο ελληνικό πρόγραμμα, εξέφρασε το βράδυ της Τρίτης στο ολλανδικό κοινοβούλιο ο επικεφαλής του Eurogroup και υπουργός Οικονομικών της χώρας, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Οπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η ολλανδική εφημερίδα, Financieele Dagblad, ο κ. Ντάισελμπλουμ εξέφρασε τη συγκεκριμένη άποψη, απαντώντας σε ερώτηση βουλευτή του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος.

Όπως συμπληρώνει το ρεπορτάζ, αυτή είναι η πρώτη φορά που προβαίνει σε ανάλογη δήλωση δημοσίως, μιας και μέχρι τώρα είχε ξεκαθαρίσει ότι ενδεχόμενη μη συμμετοχή του Ταμείου στο πρόγραμμα θα σήμαινε ότι η Ολλανδία δεν θα παράσχει χρηματοδοτική στήριξη στην Ελλάδα, θέση που έχει εκφράσει και το Βερολίνο.

Ο Γ. Ντάισελμπλουμ, σύμφωνα με το δημοσίευμα, εκτίμησε ότι οι διαβουλεύσεις με την ελληνική πλευρά δεν θα ολοκληρωθούν πριν από τη συνεδρίαση του Eurogroup την προσεχή Δευτέρα. Επίσης, ανέφερε, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ότι το ΔΝΤ πρέπει να αποφασίσει σχετικά με τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα, ενώ υπογράμμισε ότι «ούτε το ΔΝΤ θέλει να εγκαταλείψει την Ελλάδα».

«Η δουλειά μου είναι να σταθεροποιήσω την κατάσταση στην Ελλάδα. Και κάτι τέτοιο είναι προς το συμφέρον όλων μας. Είναι το καλύτερο τόσο από οικονομικής όσο και από πολιτικής απόψεως και αυτό ακριβώς θα κάνουμε», πρόσθεσε.



Πηγή : kathimerini.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου