Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

Αυγενάκης: Μέτρα που είναι αποτέλεσμα μια αστείας και ανεύθυνης διαπραγμάτευσης δεν τα ψηφίζουμε




«Δε συμφωνώ ότι η κυβέρνηση δεν έχει λόγο να πάει σε εκλογές», δήλωσε μιλώντας στον FOCUS 103,6 της Θεσσαλονίκης, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, Λευτέρης Αυγενάκης.

«Θα θέλαμε σήμερα η συζήτηση να είναι διαφορετική. Θα θέλαμε να έχουμε τη συγκεκριμενοποίηση των μέτρων για τη βιωσιμότητα του χρέους, να μπούμε στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, τίποτα από αυτά δεν έγινε. Πρώτον, δεν είχαμε συμφωνία. Συμφωνία με την έννοια να οδηγηθούμε σε εκταμίευση δόσης, δεν είχαμε. Δεύτερον, δεν είχαμε καν πολιτική συμφωνία, παρά το περίφημο non paper της κυβέρνησης, που μιλά για πολιτική συμφωνία. Τρίτον, είχαμε την απόφαση για την επιστροφή των θεσμών στην Ελλάδα, αφού η Κυβέρνηση υποχώρησε στα πάντα."

«Έχουμε την εξαφάνιση Τσακαλώτου - Χουλιαράκη, που δημιουργεί πολλά ερωτηματικά", σημείωσε κ. Αυγενάκης, συμπληρώνοντας: "Γιατί δεν έχουν ενημερώσει για το αν και τι ακριβώς συζητήθηκε στο Eurogroup για την Ελλάδα; Το μόνο που ξέρουν σήμερα οι πολίτες είναι η προπαγάνδα του Μαξίμου με το Non paper, μόλις τελείωσε το Eurogroup."

Ερωτηθείς, αν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσουν τα μέτρα που θα έρθουν στη Βουλή, ο κ. Αυγενάκης απάντησε:

«Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, εξετάζουν πλέον διαφορετικά τα πράγματα, γιατί δεν υπάρχει πλέον λίστα και λογοδοτούν στις τοπικές κοινωνίες. Ως τώρα τουμπεκί ψιλοκομμένο, αλλά εφόσον δεν υπάρχει θέμα λίστας, κάποιοι δηλώνουν ήδη ότι δεν θα τα ψηφίσουν, ενώ να θυμίσω ότι είχαμε και το κείμενο Φίλη, που διακινήθηκε με την ερώτηση προς τον κ. Καμμένο»

Αναφορικά τέλος, με τη στάση που θα κρατήσει η ΝΔ απέναντι στα μέτρα, ο κ. Αυγενάκης ξεκαθάρισε:

«Η θέση μας ως ΝΔ είναι σταθερή: Μέτρα που είναι αποτέλεσμα μια αστείας και ανεύθυνης διαπραγμάτευσης δεν τα ψηφίζουμε! Η ΝΔ παραμένει σταθερή στο αίτημα για εκλογές εδώ και τώρα, γιατί θεωρούμε ότι αποτελούν μέρος της λύσης του προβλήματος Όσο φεύγει ο χρόνος και δεν τηρούμε τις υποχρεώσεις μας ως χώρα, η επόμενη κυβέρνηση θα παραλάβει ένα ναρκοπέδιο».



Πηγή : enikos.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου