Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

Απορρίφθηκε για τέταρτη φορά το αίτημα αποφυλάκισης του Ακη Τσοχατζόπουλου




Για τέταρτη φορά το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων απέρριψε το αίτημα αποφυλάκισης του Άκη Τσοχατζόπουλου, ο οποίος απουσίαζε από το δικαστήριο, καθώς νοσηλεύεται από το βράδυ της Δευτέρας στο Αττικό Νοσοκομείο.

Το δικαστήριο ομόφωνα απέρριψε την αίτηση του πρώην Υπουργού που ζητούσε να αποφυλακιστεί με όρους.

Είχε προηγηθεί απορριπτική εισήγηση της Εισαγγελέως της έδρας η οποία υποστήριξε ότι ναι μεν ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, ωστόσο η συνέχιση της κράτησης του δεν θα οδηγήσει σε ανεπανόρθωτη βλάβη, όπως αυτή ορίζεται από το νόμο.

«Δεν προκύπτει ότι η βλάβη θα είναι δυσανάλογη, εάν παραμείνει φυλακισμένος ο κατηγορούμενος, όταν μάλιστα το βράδυ της Δευτέρας μέσα σε λίγες ώρες είδαμε ότι μπορεί να διακομιστεί σε νοσοκομείο», ανέφερε η εισαγγελική λειτουργός.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης του πρώην Υπουργού κατέθεσαν σήμερα ιατρική γνωμάτευση του Αναπλ.Καθηγητή Αγγειοχειρουργικής της Ιατρικής Σχολής Αθηνών Χρήστου Κλωνάρη, συμφώνα με την οποία ο Άκης Τσοχατζόπουλος έχει εμφανίσει επικίνδυνο φλεβικό έλκος στο πόδι, παρουσιάζει δυσκολία στη βάδιση και κρίνεται αναγκαία η άμεση εισαγωγή του σε νοσοκομείο.




ΙΩΑΝΝΑ ΜΑΝΔΡΟΥ
Πηγή : kathimerini.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου