Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

Φίλης σε Τσίπρα : Με τον Καμμένο κάναμε κυβέρνηση; Δεν έχει καμία νομιμοποιητικη βάση αυτή η κυβέρνηση.



Άρχισαν τα όργανα, κατά την παρέμβαση του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Φίλης, ο οποίος τα έβαλε με την τακτική της κυβέρνησης στην διαπραγμάτευση.

Αμφισβήτησε ανοιχτά την στρατηγική και τα αποτελέσματα της πολιτικής του Αλέξη Τσίπρα και την συγκυβέρνηση με Καμμένο.

Είπε στον Τσίπρα με λίγα λόγια ότι έχει αποτύχει πλήρως και ο ίδιος και η κυβέρνηση του πηγαίνοντας και ένα βήμα παραπάνω και λέγοντας ότι ο Τσίπρας κοροϊδεύει τον κόσμο που τον ακούει "Ο Τσίπρας λέει ότι δεν θα πάρουμε νέα μέτρα αλλά ξεχνάει ότι τον ακούει ο λαός" είπε.

Είπε ο Ν. Φίλης :

Δεν επιβεβαιώθηκε καμία εκτίμησή μας (για την αξιολόγηση). 
Κάκιστοι οι αντίπαλοι (οι δανειστές), αλλά εμείς μοιάζουμε να πηγαίνουμε αμέριμνοι. Ο Τσίπρας υπόσχεται αλλά τον ακούει ο ελληνικός λαός
"Καμία αμφιβολία ότι ο εχθρός στη διαπραγμάτευση είναι πολύ ισχυρός. Κάνουμε ότι μπορούμε θα πει κάποιος. Κάνουμε; Το αίμα που στάξαμε για το ασφαλιστικό ήταν αυτό και τελειώσαμε; Είχαμε πει στις 5 Δεκεμβρίου θα κλείσει η αξιολόγηση και θα φύγει ΔΝΤ. Σταθείτε ρε παιδιά. Δεν επιβεβαιώθηκε καμία εκτίμηση μας. Κάκιστοι οι αντίπαλοι αλλά εμείς μοιάζουμε να πηγαίνουμε αμέριμνοι" ανέφερε.
Το ούτε ένα ευρώ μέτρα το είπε ο Αλέξης για να το ακούσει ο Σόιμπλε, αλλά το ακούν και οι Έλληνες. Επειδή λοιπόν μπορεί, όμως να συμβεί και να πάρουμε νέα μέτρα, θα μας το χρεώσουν οι αντίπαλοι.Πρόσθεσε πως "το "ούτε ένα ευρώ μέτρα" το είπε ο Αλέξης για να το ακούσει ο Σόιμπλε, αλλά το άκουσαν και 10 εκατομμύρια Έλληνες. Θα βοηθήσουμε να απαλύνουμε τις συνέπειες των νέων μέτρων αλλά επειδή μπορεί να συμβεί να πάρουμε νέα μέτρα θα είναι ακόμη ένα σημείο το οποίο ο αντίπαλος θα το χρεώσει στην πολιτική αναξιοπιστία μας. Όλα μπορείς να τα κάνεις αν είσαι ειλικρινής και τίποτα δεν μπορείς να κάνεις αν ο άλλος σου λέει ότι κοροϊδεύεις τον κόσμο".
Δεν μπορεί η συμφωνία που θα έρθει να έχει νομιμοποίηση μόνο  της κυβέρνησης.
Μνημόνιο- αντιμνημόνιο δεν μπορεί (πια) να υπάρξει. 
Με τον Καμμένο κάναμε κυβέρνηση Δεν έχει καμία νομιμοποιητικη βάση αυτή η κυβέρνηση!  Είπε για τον Πάνο Καμμένο, χαρακτηριστικά: "πώς είναι δυνατόν να καταπίνουμε την κάμηλο; Ο Καμμένος είπε για εξοπλιστικό πρόγραμμα 2 δισ. ευρώ. Πώς θα ταιριάξει με τα μέτρα κοινωνικής πολιτικής; Πώς θα τα δώσουμε τα 2 δισ., όταν δίνουμε μάχη για τα 500 εκατ. της Φωτίου; Αυτό πού συζητήθηκε; Πού βρήκε πολιτική νομιμοποίηση;"
Το «εμείς και οι άλλοι» τελείωσε. Τελείωσε το εμείς οι αμόλυντοι και οι άλλοι οι μολυσμένοι.
Δεν μας εμποδίζει η τρόικα να δίνουμε μάχη αξιών. Φεύγοντας να έχουμε δώσει το αποτύπωμα μας.
Πρέπει να κάνουμε μονομερή νομοθετική πρωτοβουλία σε υγεία, εκατό δόσεις στα ασφαλιστικά ταμεία, παιδεία εκτός μνημονίου. 
Πρέπει να κάνουμε άνοιγμα προγραμματικό (στο ΠΑΣΟΚ). Δεν είναι δυνατό να απορρίπτουμε την πρόταση της Φώφης για τον ΔΟΛ.








0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου